Od ponoći dosta poskupljuje gorivo

Spremnik od 50 litara benzina od sutra bi mogao biti skuplji za 8,5 kuna, dok bi prosječan spremnik dizela mogao poskupiti oko 7,5 kuna, neslužbeno doznaje portal cijenegoriva.info.

Prosječni spremnik plina mogao bi poskupiti šest kuna.

Cijene nafte porasle su u ponedjeljak na međunarodnim tržištima, nakon što su se glavni proizvođači dogovorili o produljenju sporazuma o rezovima proizvodnje do kraja srpnja, a kineski uvoz sirove nafte narastao je u svibnju na najvišu razinu.

Na londonskom tržištu barelom se trgovalo po 49 centi više u odnosu na prethodno zatvaranje, odnosno po 42,79 dolara. Na američkom tržištu cijena barela ojačala je za 27 centi, na 39,82 dolara. Maksimum nakon 6. ožujka na oba tržišta, od 43,41 odnosno 40,44 dolara, te cijene dosegnule su u jutarnjoj trgovini.

Cijena u Londonu gotovo je udvostručena od kada su u travnju Organizacija zemalja-izvoznica nafte (OPEC), Rusija i partneri proizvođači pod nazivom OPEC+ dogovorili rezove proizvodnje za 9,7 milijuna barela dnevno, tijekom svibnja i lipnja, kako bi poduprli cijene pritisnute krizom zbog koronavirusa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...