Održana skupština; ABA liga kreće 19. rujna, a ispada samo jedna momčad

Skupština ABA lige održana je putem video veze, kao i nedavno održani sastanak klubova sudionika regionalnog natjecanja.

Zaključke Skupštine i priopćenje ABA lige prenosimo u cijelosti:

“Skupština ABA liga j.t.d., koja je održana 29. lipnja 2020., donijela je niz odluka s ciljem daljnjeg jačanja i razvoja natjecanja.

Skupština ABA liga j.t.d. odlučila je kako će ABA ligu i ABA ligu 2 do sezone 2024/25 činiti 14 klubova.

Prema odluci Skupštine, ABA liga započet će 19. rujna 2020. u sezoni 2020/21. Regularni dio sezone trajat će do 28. ožujka 2021. godine, dok doigravanja počinju 4. travnja 2021. godine.

U skladu s potvrđenim sustavom natjecanja, posljednjeplasirana momčad ABA lige neće imati pravo sudjelovati na ovom nivou natjecanja u sljedećoj sezoni, dok će se 13-plasirana ekipa ABA lige i finalist ABA lige 2 međusobno suočiti u kvalifikacijama za ABA ligu.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...