Općina Vrsi raspisala natječaj za program “Zaželi”; Traži se sedam žena na puno radno vrijeme

U svrhu provođenje programa „Zaželi – Program zapošljavanja žena“ Općina Vrsi raspisala je natječaj za prijam u radni odnos na puno radno vrijeme za žene koje se smatraju nepoželjnima na tržištu rada. Kao opis posla navodi se pomoć u dostavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova korisnika, pomoć pri oblačenju, svlačenju i održavanju osobne higijene korisnika, pomoć u socijalnoj integraciji, posredovanju u ostvarivanju raznih prava, pružanje podrške korisnicima kroz razgovore i druženja te uključivanje u društvo te u konačnici pratnja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Prednost pri zapošljavanju ostvaruju žene starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice, majke s troje i više malodobne djece, majke djece s teškoćama u razvoju, majke djece oboljelih od malignih bolesti, samohrane majke, žene koje imaju prednost pod jednakim uvjetima s ostalim nezaposlenima prema članku 102., stavak 1. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji i ostale žene u nepovoljnom položaju o čemu svjedoče s odgovarajućim dokumentom.

Kandidatkinje moraju ispunjavati sljedeće uvjete: punoljetnost, poznavanje hrvatskog jezika u govoru i pismu, osnovno-školsko obrazovanje, najviše završeno srednjoškolsko obrazovanje te nezaposlene žene bez obzira na duljinu prijave u evidenciji HZZ-a. Natječaj je raspisan 1. lipnja i traje najkasnije do 26.lipnja, 2020.

Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena“ u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. U skladu je i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva pogotovo uzevši u obzir da će se kao sudionice ovih aktivnosti uključivati žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

– Ponosan sam što će naša lokalna samouprava sudjelovati u ovom hvalevrijednom i ohrabrujućem projektu za žene koje se smatraju neželjenima u poslovnom svijetu, a ujedno ćemo kroz palijativnu skrb olakšati svakodnevicu te poboljšati kvalitetu života korisnicima. – istaknuo je u veljači načelnik Luka Perinić pri dodjeli ugovora.

Više o natječaju potražite na mrežnim stranicama općine (www.vrsi.hr).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...