Ostvarenje arhitekata u 2019.; Nagrada za “4 kuće za 4 brata” u Zadru!

Jučer je u Kneževoj palači u Zadru otvorena godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2019. godini.

Izloženi su svi natjecateljski radovi, među kojima se nalaze i svi nominirani i nagrađeni radovi u svim kategorijama.

Nagrada Viktor Kovačić za životno djelo dodijeljena je Radovanu Tajderu.

Nagrada Viktor Kovačić za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva za 2019. godinu dodijeljena je Saši Begoviću, Marku Dabroviću, Tatjani Grozdanić Begović, Silviju Novaku i Pauli Kukuljici – 3LHD za URANIU u Zagrebu.

Nagrada Drago Galić za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture za 2019. godinu dodijeljena je Ivi Letilović i Igoru Pedišiću za 4 kuće za 4 brata u Zadru.

Nagrada Bernardo Bernardi za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja za 2019. godinu dodijeljena je Lei Pelivan i Tomi Plejiću za Bijeli Loft u Zagrebu.

Nagrada Neven Šegvić za publicistički, kritički, znanstveno‐istraživački i teorijski rad na području arhitekture za 2019. godinu dodijeljena je Ani Dani Beroš, Tomislavu Paveliću, Marku Sančaninu, Miri Stanić, Evelini Turković, Vesni Vuković i Frani Petru Zovku za Radijsku emisiju Stvarnost prostora.

Predsjednik ZDA, Petar Kozina otvorio je izložbu i pritom se na potpori zahvalio Gradu Zadru i pročelnici Odjela za kulturu i šport Dini Bušić, Zadarskoj županiji i pročelniku Odjela za kulturu i šport Ivanu Šimuniću, Narodnom muzeju i ravnateljici Renati Peroš, članovima ZDA koji su postavljali ovu izložbu kao i svim gostima na dolasku.

Kada govorimo o projektu 4 kuće za 4 brata, u zadarskom naselju Diklo lani je realiziran jedan intrigantan arhitektonski projekt, nastao kao odgovor na sve učestalije potrebe stanovnika jadranskih gradova za stvaranjem hibridnih stambenih jedinica koje će kombinirati prostore za vlastito stanovanje, ali i prostore namijenjene povremenom iznajmljivanju turistima. Nagrađivani zadarski arhitekti Iva Letilović i Igor Pedišić, zajedno sa suradnicima Lukom Fatovićem i Ivanom Banovcem, za četvoricu braće projektirali su stambeni sklop koji spaja obje ove funkcije, zadržavajući pritom u strukturi objekta jasne vizualne reference na izvorne tipologije – obiteljsku kuću i (mega) hotel.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...