Otkriće; Tri soja haraju Hrvatskom, virus je došao iz Austrije, Italije i direktno iz Wuhana

Znanstvenici s Instituta “Ruđer Bošković” došli su do fenonemalnog otkrića.

“Detaljno smo analizirali uzorke i otkrili da je virus u Hrvatsku stigao iz tri izvorišta: Italije, Austrije i direktno iz Wuhana. Od tamo su ga donijeli Kinezi koji su turistički bili ovdje u siječnju”, otkriva to Oliver Vugrek s Instituta “Ruđer Bošković” za 24sata.

Znanstvenici su, istražujući samo 21 uzorak, otkrili podrijetlo virusa koji hara Hrvatskom, no za daljnja istraživanja nemaju sredstva. Bez njih nećemo znati hoće li cjepiva koja se rade u svijetu imati učinka i kod naših ljudi.

“S istraživanjem smo stali na 21. uzorku. Njih smo detaljno analizirali, od čega je sedam uzoraka dešifrirano 100 posto, a ostali su dešifrirani do 90 posto jer su bili slabije kvalitete. U ovih sedam stopostotnih uzoraka otkrili smo da je virus u Hrvatsku stigao iz tri izvorišta: Italije, Austrije i direktno iz Wuhana”, govori  Vugrek.

Pitali su je li riječ o autobusu s Kinezima koji su usred pandemije u Kini došli kod nas turistički obilazeći Hrvatsku i BiH autobusom:

“Da, upravo je naš zaključak da je od tamo. Netko od putnika vjerojatno je virus prenio turističkom vodiču, a on dalje. To nam pokazuje uzorak koji je najsličniji virusu iz Wuhana s početka pandemije”, ekskluzivno je otkrio Vugrek za 24sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...