Pod maske moraju svi putnici i sve posade na brodovima u Jadranu

Agencija za obalni linijski pomorski promet objavila je da i na brodovima uz hrvatsku morsku obalu vrijede nove mjere kao i u kopnenom javnom prometu.

I članovi posada i putnici dužni su se od 25. lipnja pridržavati mjera Stožera civilne zaštite na brodovima. A to znači, kako je priopćila nadležna agencija, „za vrijeme boravka u prijevoznom sredstvu koristiti medicinske maske ili maske za lice te se pridržavati općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na vožnju javnim prometom“.

Najnovija odluka Stožera civilne zaštite inače propisuje da pružatelj usluga javnog prijevoza, dakle vozač, kondukter ili posada broda, ne smije pustiti putnika u autobus, tramvaj, vlak, avion ili brod, ako potencijalni putnik nema sa sobom masku za lice.

Razlog je naglo povećan broj svakodnevno zaraženih Covidom-19 na između 20 i 30 u Hrvatskoj, a istog dana počinje se primjenjivati i samoizolacija od 14 dana za putnike iz Srbije, BiH, Crne Gore, Kosova i Sjeverne Makedonije, kako je priopćio ministar Davor Božinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...