Podignuta optužnica; Splićanin u Zadar prevozio heroin vrijednosti 240 tisuća kuna

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 17. lipnja 2020., nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Zadru optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1973.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona.

U optužnici se okrivljeniku stavlja na teret da je 8. svibnja 2020. u Zadru, u kombi vozilu, u cilju daljnje preprodaje na ilegalnom narko tržištu, držao 599,71 gram opojne droge heroin, upakirane u više PVC vrećica.

Sjetimo, uhićen je početkom svibnja, dok su još na snazi bile propusnice.

Na prometno-kontrolnom punktu na izlazu s autoceste A-1 tijekom redovitog nadzora prometa i kontrole propusnica policijski službenici PU zadarske zaustavili su kombi Peugeot splitskih registarskih oznaka.

Prilikom kontrole vozilo je pregledano službenim psom za detekciju droga Policijske uprave zadarske, koji je pozitivno reagirao na prisutnost droga u području stražnjeg unutarnjeg dijela vozila.

Zbog sumnje da se u vozilu na skrivenom mjestu prevozi nepoznata vrsta droge, policijski službenici su od Županijskog suda u Zadru zatražili izdavanje Naloga za pretragu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz članka 190. Kaznenog zakona.

Provedenom pretragom vozila, unutar vozila na skrivenom mjestu, pronađena je vrećica, ispunjena praškastom materijom nalik na drogu heroin, ukupne težine oko 600 grama, za koju je preliminarnim ispitivanjem dobivena pozitivna reakcija na drogu heroin. Pronađena praškasta materija oduzeta je od 47-godišnjaka.

Pronađena droga bila je namijenjena preprodavačima i konzumentima na zadarskom području, a na uličnom narko-tržištu njena vrijednosti je preko 240.000,00 kuna.

Provedeno kriminalističko istraživanje pokazatelj je sustavnog i uspješnog rada policijskih službenika Odjela kriminaliteta droga ove Policijske uprave, na suzbijanju ponude i potražnje svih vrsta droga na ovom području, a počiniteljima onemogućeno je da na štetu drugih ovakvim nezakonitim radnjama ostvaruju protupravnu imovinsku korist.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...