Predstavljanje liste u Zadru: “Kalmeta je naš ‘joker zovi’!”, “HDZ je stabilizirao državne financije”

Uoči parlamentarnih izbora, ispred Muzeja antičkog stakla u Zadru održano je predstavljanje izborne liste HDZ-a za IX. Izbornu jedinicu.

Na istoj su uz nositelja liste Ivana Malenicu, Grozdana Perić, Ante Sanader, Marijan Kustić, Rade Šimičević, Nediljko Dujić, Luka Brčić, Josip Bilaver, Branka Juričev Martinčev, Anita Pocrnić Radošević, Nikolina Baradić, Vinko Zulim, Josip Begonja i Božidar Kalmeta.

Bivši zadarski gradonačelnik, danas prvi čovjek županijskog HDZ-a nahvalio je rad premijera Andreja Plenkovića. 14. mjestu na listi.

To je čovjek koji ulijeva povjerenje i sigurnost, koji je na svim područjima napravio puno i koji je zaslužan za izniman međunarodni ugled zemlje. Na primjerima Agrokora i epidemije pokazao je vrsno znanje upravljanja u kriznim situacijama. Glas HDZ-u jamac je danje sigurnosti, razvitka i napretka ove zemlje, kazao je Kalmeta.

Šibenčanin Ivan Malenica, inače nositelj HDZ-ove liste za IX. izbornu jedinicu kaže kako je upravo njihova stranka stabilizirala državne financije.

– Vlada premijera Andreja Plenkovića povukla je hrabre poteze u vremenu epidemije i tako stvorila povjerenje u Vladu i HDZ. Stabilizirali smo državne financije, omogućili povećanje prosječne plaće, osigurali brojna ulaganja i infrastrukturne projekte. To je dovoljno razloga da Plenković i njegova Vlada dobiju povjerenje birača, kazao je Malenica.

Nazočnima su se kratko obratili i gradonačelnik i župan.

– Pobjeda HDZ-a znači sigurnu i snažnu Hrvatsku, isti takav Zadar, poručio je Dukić i napomenuo kako su zadarski kandidati na listi najbolji mogući izbor. Božidara Kalmetu nazvao je zadarskim “jockerom zovi”, kazavši kako je u politici “postigao sve”, ali kako im “još uvijek treba”.

Božidar Longin podsjetio je na razvoj kraja u vremenu HDZ-ove vlasti.

– U Zadarsku županiju je za vrijeme Vlade Andreja Plenkovića stiglo tri milijarde kuna. Samo u krizi s koronavirusom Vlada je za Zadar osigurala 100 milijuna kuna, zaključio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...