SFINGA Novo moderno okupljalište u kojem se njeguje dašak prošlosti i ritual ispijanja kave

Staro novo mjesto za svima nam omiljeni ritual ispijanja kave, ugostiteljski je objekt Sfinga smješten na Trpimirovoj obali.

Prostor u kojem su generacije Zadrana dijelile priče, emocije, pratile društvena događanja, gdje su se stvarala prijateljstva i rađale ljubavi, preuređen je u moderno okupljalište svih generacija.

Da je kavana čudesna institucija koja pripovijeda povijesne priče, dobro zna mladi vlasnik Sfinge Dino Aralica koji je odlučio njegovati dašak prošlosti ovog kultnog mjesta.

Odlučili smo se na dnevni đir, prioritet nam je da Sfinga bude mjesto za ispijanje kave, kao što je to bilo prije 50 godina. Nema noćnih tulumarenja, u večer se prostor pretvara u lounge bar u kojem vlada opuštajuća atmosfera… Dobrodošli su svi. Ujutro nam većinom dolaze starije generacije, popodne one mlađe… Nudimo kolače, a uskoro nam stiže i sladoled. Tu je i velik izbor pića koji svakodnevno nadopunjujemo, priča Dino.

Velika pažnja posvećena je dizajnu interijera. Moderno uređenje koje odiše luksuzom s tragovima secesijskog kao podsjetnikom na topao ambijent tradicionalnih kavana, zaokružuje priču objekta iz kojeg puca pogled na mirnu uvalu i brodice, dalje na otvoreni kanal i čudesne zadarske otoke…

Išli smo na moderan, ali klasičan stil uređenja u spoju sa starinskim. Želja nam je bila izgraditi trajnu vrijednost, a ne se povesti za trendom koji će nestati za godinu, dvije…, kaže nam Aralica.

Ako još uvijek niste bili u prilici posjetiti mjesto u kojem će se stvarati nova povijest zadarskog urbanog načina života, svakako pogledajte fotografije u nastavku:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...