Škoro: “Kriminalni slučaj zaobilaženja svih sigurnosnih protokola u Zadru”

Miroslav Škoro u ime Domovinskog pokreta u video obraćanju na službenom YouTube kanalu komentirao je situaciju nakon otkazanog finala teniskog turnira Adria Tour koji je završio s tenisačima pozitivnim na koronavirus među kojima je i hrvatski tenisač Borna Ćorić.

“Cijela svjetska javnost s čuđenjem je gledala nestvarne prizore prepunog gledališta, totalnu anarhiju u koju su se savršeno uklopili predsjednik Vlade Andrej Plenković, bivša predsjednica Republike, zadarski gradonačelnik, župan, vodstvo HDZ-a, sjedeći jedni do drugih bez ikakvog sigurnosnog razmaka. Ne samo da nisu testirani igrači koji su doputovali iz žarišta epidemije – nije se provodilo čak ni rutinsko mjerenje temperature igračima i članovima stručnih timova, osoblju, niti su se provodile osnovne mjere dezinfekcije. Ništa“, kaže Miroslav Škoro.

Naglasio je da „kriminalni slučaj zaobilaženja svih sigurnosnih protokola“ na Adria Touru u Zadru, „regionskom“ projektu koji je započeo u Beogradu, „nije slučajan propust, kako se želi prikazati“.

„Javno pozivam Plenkovića da objavi imena svojih suradnika, lobista te “regionske operacije” u Zadru i onih koji su od Stožera tražili da “iz ekonomskih razloga” odobri zaobilaženje mjera tog istog Stožera pa će svima sve biti jasno“, rekao je u video obraćanju.

Dodao je da će posljedice debakla u Zadru biti katastrofalne za hrvatski turizam jer svjetski mediji prenose sa zaprepaštenjem da sadašnji premijer odbija samoizolaciju zbog izborne kampanje.

„U svim takvim slučajevima uvijek je bila obavezna samoizolacija. Svaki čovjek koji brine o drugim ljudima, sam bi se izolirao. Ali, kako je iz svih ranijih slučajeva očigledno, Plenković brine samo o sebi. Ja jedva čekam sučeljavanje s njim, jedva čekam razgovarati s njim o epidemiji, ali epidemiji korupcije kojom je zarazio Hrvatsku“, poručio je Miroslav Škoro.

Škoro je pozvao sve odgovorne da odmah podnesu ostavke zbog teškog ugrožavanja sigurnosti i zdravlja hrvatskih građana te poručio da Domovinski pokret zahtijeva da članovi Nacionalnog stožera bez odlaganja podnesu ostavke te da se na čelo Stožera imenuju stručne osobe koje ne sudjeluju u stranačkoj kampanji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...