Spasio život medicinskoj sestri u nesreći kod Zadra, ona mu uručila nagradu za vatrogasca godine

Patriku Biliću ovo je drugo priznanje za vatrogasca godine. Prvo je primio 2014. kada je u Samoboru za vrijeme nastave istrčao i spasio život stanarki u obližnjoj zgradi kada je eksplodirala plinska boca.

On joj je u kolovozu 2019. godine spasio život, a ona mu je, devet mjeseci poslije, uručila nagradu za vatrogasca godine. Priča je to o Patriku Biliću i medicinskoj sestri u Hrvatskoj vojsci Martini Dir koja je ganula baš sve za prošlotjednog obilježavanja mjeseca zaštite od požara i blagdana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, u Gradu Sveta Nedelja.

Početak velikog prijateljstva

Iako nije bio u službi, Bilić je nesebično priskočio upomoć unesrećenoj Martini Dir, koja se 30. kolovoza nalazila sa svojim timom u sanitetskom vozilu kada su se na autocesti kod Zadra sudarili s kamionom. Dir je tom prilikom zadobila teške i za život opasne ozljede noge, a vatrogasac Patrik Bilić našao se u tom trenutku u blizini te je ostavio svoje vozilo i priskočio upomoć ozlijeđenoj djevojci. S vozačem sanitetskog vozila održavao ju je na životu do dolaska hitne medicinske pomoći, a zbog njegove reakcije, ova se medicinska sestra danas dobro oporavlja. Zato je htjela osobno zahvaliti svom junaku.

– Dok su mnogi nakon nesreće okretali glavu i nisu htjeli pomoći, on mi je bez razmišljanja priskočio u pomoć, iako taj dan nije bio na dužnosti. Time je pokazao svoju humanost i veliko srce. Nekoliko dana nakon prometne nesreće me potražio u bolnici i došao se uvjeriti da sam dobro. Tada je počelo naše prijateljstvo i čast i ponos mi je biti ovdje, jer će on zauvijek biti moj heroj! – kazala je vidno ganuta Martina Dir, a jednako emotivan bio je i vatrogasac godine.

– Hvala svima što su omogućili da mi upravo Martina dodijeli ovu nagradu i priznanje za koje mislim da svakom vatrogascu izuzetno znači. Drago mi je da je Martina dobro i idemo jako dalje! – izjavio je vidno dirnuti i uzbuđeni Patrik Bilić, kojem je ovo drugo priznanje za Vatrogasca godine.

Vatrogastvo je poziv

Prvo je primio 2014. godine kada je u Samoboru, za nastave u školi, istrčao i spasio život stanarki u obližnjoj zgradi kada je eksplodirala plinska boca. Godinu dana ranije uručeno mu je i Javno priznanje Grada Svete Nedelje za iznimnu hrabrost koju je pokazao u izvanrednoj situaciji, piše Lokalni.hr.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...