PROBLEMI ZA TENISAČA

Sports Illustrated: “Tenisači traže OSTAVKU Novaka Đokovića!”

Matija Lipar/ZARAPIX
Tamni način

Najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković nalazi se na udaru brojnih kritika nakon što se nekoliko tenisača, među kojima je i on, zarazilo koronavirusom na Adria Touru.

Dio tenisača traži da Đoković ode s mjesta šefa Savjeta ATP igrača.

Sportski svijet je glasno kritizirao ravnodušnost organizatora i nepoštovanje higijenskih protokola, pune tribine na turneji, opuštenost igrača i navijača na turnirima, nepridržavanje odgovornog socijalnog distanciranja, nekorištenje zaštitnih maski… Igrači su se rukovali, grlili, igrali košarku, pozirali za fotografije, zabavljali se na večerama i u noćnim klubovima…

Prema pisanju Sport Illustrateda, dio tenisača zatražio je Đokovićevu ostavku na mjestu predsjednika Savjeta ATP igrača jer se kao organizator Adria Toura ponio nemarno i neodgovorno ne poštujući liječničke preporuke.

Odluku o održavanju turnira, na način kako je to bilo u Beogradu i Zadru, osudio je i zločesti dečko svjetskog tenisa, Australac Nick Kyrgios.

“Odluka o održavanju turnira je bila tvrdoglava. Dečki želim vam što brži oporavak, međutim ovo se događa kada zanemarite sve protokole. Ovo nije šala”, napisao je Kyrgios.

Oglasila se i legendarna američka tenisačica i osvajačica 18 Grand Slam naslova Chris Evert.

“Totalni fizički kontakt, bez maski za lice, čak su i navijači bili bez maski. Ne razumijem.”

Brazilski tenisač Bruno Soares poručio je kako je ovo “horor-show” te kako je Đoković pokazao ogromnu nezrelost i neodgovornost.

ATP je poželio igračima i osoblju koji su pozitivni brz oporavak, ali i pozvao na “strogo pridržavanje odgovornog socijalnog distanciranja” kako bi se ograničilo širenje virusa.

Ostavi komentar koristeći Facebook