Stipe Miočić postavio neobičan uvjet za meč godine, Cormier ostao iznenađen

Prvak UFC-ove teške kategorije, Stipe Miočić, ulazi u oktagon nakon godinu dana pauze. Bit će to završetak jedne od uzbudljivijih trilogija u povijesti UFC-a, a borit će se protiv Daniela Cormiera i to 15. kolovoza ove godine.

Meč bi se trebao održati u Apexu u Las Vegasu, a zanimljivo je kako je tamo oktagon znatno manji nego u ostalim dvoranama. Kavez u Apexu je velik 48.12 kvadratnih metara, dok se inače prostire na 70 metara kvadratnih.

Najpoznatiji MMA novinar Ariel Helwani pak misli da je Miočić bio taj koji je inzistirao na manjem kavezu pa je to provjerio s Danielom Cormierom.

“Čuo sam da je veličina kaveza bio uvjet s Miočićeve strane”, konstatirao je Helwani, a Cormiera je to iznenadilo.

“Veličina kaveza nije bila u ugovoru. To bi bilo dobro za mene jer manji oktogon ide meni u prilog, ja tip borca koji želi biti blizu suparnika u stand up borbi i tip borca koji se želi hrvati. Ja sam se već borio u manjem kavezu, u Strikeforceu. Možemo reći da sam malo više navikao na takav kavez u odnosu na Stipu”, izjavio je Cormier, prenosi Net.hr.

Dakako, manji kavez znači puno više akcije i bliže borbe, odnosno, znatno manje prostora za manevar, eskivažu i taktiziranje.

“Sve je u redu dok se ne borimo u Coloradu ili u Novom Meksiku gdje ne možeš disati… Mislim da su to jedina mjesta za koja bi nam trebali nešto ranije javiti. Da se borimo u Novom Meksiku, onda bih sigurno tamo otišao nešto ranije da se prilagodim na nadmorsku visinu”, rekao je Cormier.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...