Stožer; Hrvatska je već na popisu zemalja s lokalnom transmisijom

U Hrvatskoj je potvrđeno ukupno 2.388 osoba zaraženih koronavirusom i u posljednja 24 sata zabilježena su 22 nova slučaja. Čak 11 novozaraženih osoba registrirano je u Gradu Zagrebu što postavlja pitanja o lokalnoj transmisiji, prenosi N1.

Pomoćnica ravnatelja za medicinu rada i voditeljica Službe za medicinu rada HZJZ-a Marija Bubaš na konferenciji za medije je potvrdila da se može govoriti o lokalnoj transmisiji premda se smatra da je većina novih slučajeva uvezena.

“Hrvatska se već neko vrijeme nalazi na popisu zemalja Svjetske zdravstvene organizacije kao zemlja s lokalnom transmisijom. Virus se lako širi, a prisutan je u populaciji. Govorimo o pandemiji i epidemiji, to je posve normalna stvar”, rekla je Bubaš.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...