Svi su sinoć otišli kod Medića, ali Đoković se odmah uputio u Beograd na testiranje

Finale teniskog Adria Toura u nedjelju navečer ekspresno je otkazan nakon što je potvrđeno kako je bugarski tenisač Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus. Svi koji su bili u kontaktu s njim proteklih dana odmah su testirani, a u ponedjeljak ujutro otkriveno je kako je među zaraženima je i Borna Ćorić. No, svi se pitaju gdje je nestao pokretač ovog turnira Novak Đoković.

Teniske zvijezde koje su nastupile na teniskom turniru ‘Adria Tour’ u Zadru u nedjelju kasno navečer dovezene su ispred zgrade Poliklinike i Zavoda za javno zdravstvo u Zadru gdje ih je dočekao glavni epidemiolog zadarske županije dr. Alan Medić.

No, Novaka Đokovića među njima nije bilo! Srpski je tenisač glavni pokretač i inicijator Adria Toura, no on je nakon objave kako je Grigor Dimitrov pozitivan na koronavirus jednostavno nestao, piše Tportal.

U totalnoj panici Đoković je otišao Beograda iako je preporuka Zavoda za javno zdravstvo da se svi koji su bili u bliskom kontaktu duljem od 10 minuta s tenisačem jave svom liječniku opće prakse te im se preporučuje samoizolacija od 14 dana.

Novak Đoković s Dimitrovim je bio i više nego u bliskom kontaktu proteklih dana, intenzivno su se družili u Beogradu i u Zadru, ali srpski tenisač očigledno ne vjeruje hrvatskim liječnicima.

Preporuka Zavoda za javno zdravstvo je bila da se svi igrači i članovi organizacijskog tima koji ne osjećaju simptome mogu vratiti u svoje matične zemlje. No, oni koji se vraćaju avionom moraju se testirati, a oni koji idu osobnim automobilom ne moraju.

U međuvremenu su srpski mediji javili kako je prvi igrač svijeta i organizator ove turneje Novak Đoković istog trena krenuo za Beograd gdje će obaviti i testiranje na koronavirus.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...