Tri Zadranke na listi za Sabor; Sabljar Dračevac: “Borit ću se da se zdravstvo ne privatizira”

Danas je konferenciju za medije na Trgu pet bunara održao nositelj liste Restart koalicije za 9. izbornu jedinicu, Šibenčanin Franko Vidović.

Restart koalicija u 9. izbornoj jedinici ponudila je ljude koji imaju rezultate u parlamentarnom djelovanju. To su ljudi koji nakon dugog niza godina u politici iza sebe nemaju afere, čiji su putevi čisti. Oni kojima je savršeno jasno da je javni ispred privatnog interesa. Za razliku od HDZ-a. Očekujemo da će građani prepoznati nas kao bolju opciju, dati svoj glas i povjerenje za bolju Hrvatsku, bez nepravde, bez uhljeba, bez siromaštva…,kazao je Vidović i nabrojao ljude s liste.

Renata Sabljar-Dračevac nalazi se na 2. mjestu. Na 3. mjestu je Matko Kuzmanić iz Kaštela. Slijede Maja Sporiš (4.), Ljubica Kardum (5.), Goran Grguričin (6.), Igor Meić (7.), Marija Alfirev (8.), Tomislav Zrinski (9.), Katarina Pleša Jakovljević iz Gračaca na 10. je mjestu, Dane Jazić (11.), Radoslava Gregov iz Zadra zauzela je 12. mjesto, Slobodan Mileusnić (13.) te Nikola Vučković na 14. mjestu.

HDZ-ov slogan za izbore je “Sigurna Hrvatska”. Ajmo po definiciji vidjeti što je to sigurnost? Stupanj zaštite od opasnosti, štete, gubitka ili kriminalne opasnosti. 11 od 20 ministara je otišlo pod sumnjom na korupciju. Gospodarski kriminal osnovna je aktivnost vladajućih. Jedino od čega HDZ štiti ovaj narod je napredak. Sigurnost Hrvatske svedena je na čvrstu poziciju na dnu liste Europske unije, kazao je Vidović i osvrnuo se i na Domovinski pokret, komentirajući zadnju izjavu Miroslava Škore da se žrtve silovanja prije odluke o pobačaju moraju konzultirati s obitelji.

Škoro nas ne vraća u 1941. godinu, nego u 1041., mračni srednji vijek.

Javnosti se obratila i Renata Sabljar Dračevac.

Po vokaciji sam liječnik, pa će moje preokupacije biti usmjerene na zdravstveni resor. Svi želimo imati zdravstvo na koje se možemo osloniti, dostupno, sveobuhvatno… Ne možemo si priuštiti odlazak u onu sferu kapitalizma u kojoj ćemo imati privatne liječnike koji će sklapati ugovore s HZZO-om, već moramo taj javni resurs čuvati i razvijati, kazala je Sabljar Dračevac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...