Učenici Srednje škole Bartula Kašića Pag najbolji u županiji na državnoj maturi

Srednja škola Bartula Kašića Pag mala je otočna škola koja već dugi niz godina obrazuje učenike gimnazijskog i ugostiteljskog odjeljenja. Uz to, škola ima i program za osposobljavanje odraslih, za zvanje čipkarica. Iako broji manje od stotinu učenika, škola je to koja se može pohvaliti brojnim uspjesima, aktivnostima, projektima, ali i iznimnim rezultatima svojih učenika, kako onih bivših tako i sadašnjih.

Naši učenici najčešće upisuju željene fakultete i na državnoj maturi postižu zavidan uspjeh. Srednja škola Bartula Kašića Pag jedina je srednja škola na otocima Zadarske županije koja je zahvaljujući predanom radu požrtvovnih i vrijednih djelatnika obrazovala mnoge generacije, današnje liječnike, profesore, novinare, inženjere, pravnike, konobare, kuhare, kao i brojne druge uspješne stručnjake.

– Ponosni smo što su naši učenici u školskoj godine 2018./2019. na državnoj maturi u ljetnom roku ostvarili najbolje rezultate u cijeloj Zadarskoj županiji. Prosječna ocjena A razine iznosila je 3,64%, a B razine 3,26%.

Također, možemo se pohvaliti i činjenicom da je čak 95,65% naših učenika odabralo težu, A razinu iz Hrvatskog jezika, a 86,96% iz Engleskog jezika. Prošle godine, od ukupno 23 učenika, njih devetero je iz Engleskog jezika na ispitu dobilo ocjenu odličan! Isto tako, u deset godina polaganja ispita državne mature u Republici Hrvatskoj svi su učenici Srednje škole Bartula Kašića Pag položili maturu i upisali se na željene fakultete, kaže ravnateljica škole Marija Pećirko.

Velika većina naših učenika dolazi iz dvije osnovne otočne škole, a to su Osnovna škola Jurja Dalmatinca Pag (Zadarska županija) i Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Novalja (Ličko-senjska županija). Važno je naglasiti kako se u našu školu upisuju, kako učenici s najvišim brojem bodova (80), tako i oni s najnižim bodovima (56). Ta činjenica nije nimalo umanjila njihovu uspješnost, što nam potvrđuju i rezultati državne mature.

– Nije jednostavno kada jedan nastavnik mora raditi na četiri ili više nastavnih programa jer to iziskuje puno pripreme, rada, vremena i truda, kako bi svaki učenik u svakom razredu dobio adekvatno znanje i zvanje. Međutim, naši su se nastavnici prilagodili takvom načinu rada i u svom su poslu izuzetno uspješni. Ponosni smo kada naš rad s učenicima dovodi do ovako velikih rezultata i kada gledamo svoje učenike kako ostvaruju svoje ciljeve. Iako su nam uvjeti rada otežani, ovakvi nas rezultati motiviraju za još bolji rad i veselimo se sljedećim generacijama koje nam dolaze, kaže ravnateljica.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...