Ugašena Adriatic televizija mora vratiti preko 300 tisuća kuna; Vraća li se Reno Sinovčić u TV biznis?

Nedavno ugasla Adriatic televizija vlasnika Miljenka Vinkovića, a nakon što je isti ugasio čakovečku TV Srce te nakon zadarske i onu gospićku TV Velebit, dužan je Agenciji za elektroničke medije vratiti ukupno 1.200.684 kuna uvećano za kamate.

To je, zapravo, iznos koji su spomenute televizije dobile za nekoliko emisija koje su trebali emitirati, no kako to nije slučaj, AEM je donio rješenja o povratku sredstava.

Dug zadarske Adriatic televizije iznosi 311.963,30 samo prema Agenciji, a nepoznato je u ovom trenutku koliko iznosi dug prema bivšim zaposlenicima, Odašiljačima i vezama te ostalim dobavljačima.

No, svakako je zanimljivo što će se dalje događati s ovom koncesijom, koje se nakladnik Robur j.d.o.o. 19. svibnja ove godine – odrekao.

Podsjetimo, problemi nisu nastali preko noći. Naime, već smo ranije pisali kako su još krajem prošle godine otkaz da podnijele glavna urednica i nekolicina novinara.

U neslužbenom razgovoru s nekoliko zaposlenika Agencije za elektroničke medije potvrđena nam je kuloarska informacija kako je za istu zainteresiran (ponovno) Reno Sinovčić, koji je upravo na ovoj opremi i u ovim prostorijama emitirao nekada vrlo gledanu VOX televiziju.

Ponovno raspisivanje za koncesiju koju je koristila Adriatic televizija očekuje se negdje na jesen, a tko će biti pretendenti na istu – doznat ćemo na vrijeme.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...