Cestitka_Uskrs

Ugovor; 317 ulica dobit će novi sustav odvodnje, asfalt, po potrebi nogostup i rasvjetu

U sklopu EU projekta integralnog sustava odvodnje Zadar – Petrčane rješava se i sustav odvodnje otpadnih voda na Bokanjcu.

Među sedam ugovora o sufinanciranju projekata izgradnje sustava vodoopskrbe i odvodnje na području Zadarske županije, danas je u Kneževoj palači potpisan ugovor između Hrvatskih voda i Grada Zadra o sufinanciranju uređenja oborinske odvodnje naselja Bokanjac.

U sklopu EU projekta integralnog sustava odvodnje Zadar – Petrčane rješava se i sustav odvodnje otpadnih voda na Bokanjcu, a istovremeno Grad Zadar gradi i sustav oborinske odvodnje koji se ovim ugovorom u 70 postotnom iznosu sufinancira sredstvima Hrvatskih voda budući da taj trošak nije prihvatljiv za financiranje sredstvima EU.

Nakon bujičnih poplava 2017. godine sporazumom Hrvatskih voda i Grada Zadra predviđeno je uređenje oborinske odvodnje za potrebe zaštite od štetnog djelovanja voda i sprečavanja šteta nastalih od bujičnih voda, kao i zaštite crpilišta Bokanjac koja je u funkciji javne vodoopskrbe.

Ugovor je u nazočnosti ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića i saborske zastupnice Grozdane Perić potpisao zamjenik gradonačelnika Ante Babić.

– Izgradnja sustava odvodnje kroz projekt Aglomeracija Zadar-Petrčane naš grad čini velikim gradilištem, ali i donosi svim našim sugrađanima potpunu komunalnu opremljenost po najvišim standardima. Pri ugradnji novog sustava fekalne i oborinske odvodnje, u ukupno 317 gradskih ulica kojim prolazi, postavit će se novi asfalt u cijeloj širini kolnika, u svim ulicama gdje je to god moguće odmah će se izgraditi nogostup, ugraditi optička mreža te rekonstruirati mreža javne rasvjete. Naravno, u istom zahvatu rekonstruirat će se i vodoopskrbna mreža čime ćemo smanjiti sadašnje gubitke vode – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Babić podsjetivši kako su radovi na izgradnji sustava odvodnje započeli na Sinjoretovu, dovršena je 1. faza izgradnje kanalizacije prema Plovaniji. U tijeku je ponovljeni natječaj za Bokanjac.

Također, idući tjedan, po završetku prethodnog savjetovanja, objavljuju se natječaji za novih 19 projekata na području Zadra, a do kraja srpnja natječaji bi trebali biti raspisani za Petrčane i Kožino.

– Izgradnja sustava odvodnje na čitavom području grada donosi svih našim sugrađanima najviše komunalne standarde u području odvodnje, prometa, uređenih javnih površina i komunalne opreme. Donosi nam čist okoliš i čisto more, ostvarenje programa „Zadra bez crnih jama“. Zato još jednom hvala Hrvatskim vodama i direktoru Đurokoviću, hvala ministru Ćoriću i čitavoj Vladi RH koja je u ovom mandatu znala ne samo prepoznati, nego konkretnim mjerama, pa i ovakvim ugovorima, pratiti razvoj našeg grada – zaključio je Babić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...