Vakula za Jadran: “Olujno jugo, valovi do 4 metra, munje, tuča i – pijavice”

Za kompletnu jadransku obalu danas je na snazi narančasti stupanj meteoalarma s upozorenjem na olujno jugo, koje će na udare “lupati” brzinom i do 100 kilometara na sat, piše Novi  list.

“Jaka južina i sve nepovoljnije biometeorološke prilike najave su nove znatnije promjene vremena zbog koje će na Jadranu i područjima uz njega tijekom petka biti kojekakvih nevolja, pa i poplavljenih riva. No, već za vikend bit će stabilnije, iako posvuda ne suho, a ponovno češća kiša bit će u ponedjeljak, na kopnu vjerojatno i poslije. Diljem Hrvatske sasvim suhog dana i dalje nema na vidiku, a i topline i sparine u kopnenom ćemo području imati napretek.

Zbog mnogobrojnih upozorenja na vjetar, kišu i grmljavinu, ponegdje i olujno nevrijeme, aktivnosti na otvorenome tijekom petka je najbolje odgoditi, posebice ako se događaju na Jadranu i područjima uz njega. U samo jednom danu, pa i samo nekoliko sati, ponegdje će vjerojatno pasti prosječna količina oborine za cijeli lipanj, pa i više. Munja i gromova bit će gotovo sigurno, kao i olujnog juga i oštra – južnog vjetra, uz koje će more mjestimice biti i jače valovito, s valovima i do 4 metra, pa će neke rive vrlo vjerojatno biti poplavljene. Mjestimice je moguća i tuča, a i pijavice”, najavljuje Zoran Vakula.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...