Večeras otvaranje kazališne sezone Drame Plus predstavom Instrukcija!

Zadarsko kazalište opet je živnulo! Večeras, u crkvi. Sv Nikole, s početkom u 21 sat Drama Plus otvara svoju kazališnu sezonu predstavom Instrukcija, nastaloj prema drami Eugѐnea Ionesca. Ulaznice za predstavu po cijeni od 40 kuna bit će dostupne sat vremena prije predstave na ulazu crkve sv. Nikole.

„Riječ je o intrigantnoj predstavi koja se dotiče danas posebno aktualnog pitanja sustava obrazovanja u kojem se potrebe i talenti pojedinca često stavljaju na stranu kako bi se zadovoljile neke forme“, ističe redatelj i glavni glumac predstave Lovro Ivanković, kojeg je zadarska publika imala prilike upoznati kao Akakija Akakijeviča u popularnoj Kabanici. Uz njega u predstavi temeljenoj na kultnoj Ionescovoj jednočinki igra i Puljanka Nika Ivančić koja se svojoj prvoj zadarskoj kazališnoj produkciji iznimno veseli.

„Tumačim lik Učenice koji kod Profesora dolazi na instrukcije. Ona impresionira znanjem velikih brojeva i formula koje je naučila napamet no ono elementarno znanje, kao što je zbrojiti dva i dva, njoj je strano. Mislim da će se mnogi gledatelji moći pronaći u nekim apsurdima ove predstave jer će ih podsjetiti na apsurde obrazovnog sustava koji često učenike tretira kao broj, umjesto kao individue“, kaže Nika Ivančić koja je zajedno s kolegom diplomirala na riječkoj akademiji u klasi Rade Šerbedžije.

Inače, Instrukcija, koju je Ionesco podnaslovio kao komičnu dramu, praizvedena je 1951. u Parizu. Ledeno je humorna groteska koja progovara o intelektualnim i fizičkim oblicima nasilja s kojima se stalno susrećemo.

Kako je to sve u veličanstvenom prostoru crkve sv. Nikole uprizorila Drama Plus gledatelji će moći saznati 15. i 16. lipnja s početkom u 21 sat. Ulaznice su dostupne u Indie baru na Poluotoku do 16 sati za izvedbu taj dan te sat vremena prije predstave na ulazu crkve sv. Nikole.

Vidimo se u kazalištu!

FOTO: Željko Karavida

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...