Velik interes Austrijanaca za odmor u Hrvatskoj, otvaranje granica idući tjedan?

Turistička putovanja iz Austrije u Hrvatsku zadnjih su dana intenzivirana te je trenutno u zemlji više od 1500 austrijskih turista, a hotelijeri bilježe veliko zanimanje Austrijanaca za odmor u Hrvatskoj, ističe u četvrtak direktor Hrvatske udruge turizma (HUT) Veljko Ostojić.

“Austrija je jučer ukinula sve epidemiološke mjere za putovanja austrijskih državljana u zemlje s kojima ta zemlja direktno graniči. Kako je najavljeno, Hrvatska bi zajedno s još nekim zemljama koje nisu direktni susjedi Austrije za takvu potpunu liberalizaciju na red trebala doći već idući tjedan”, kaže Ostojić.

Dodajući kako je poznato da hrvatski turizam ima značajan broj turista iz Austrije, kao i da su hrvatske granice potpuno otvorene za njihove državljane, Ostojić kaže kako je s obzirom na “sjajnu epidemiološku situaciju” u Hrvatskoj, uvjeren da će Austrija slijediti preporuke Europske komisije za potpunom liberalizacijom putovanja u zemljama slične epidemiološke situacije”.

Smatra da je velik interes koji hrvatski turizam dnevno bilježi u pozivima i rezervacijama od austrijskih turista najbolji dokaz koliko Austrijanci žele doći u Hrvatsku te se u HUT-u nadaju da će službena politika uz EU preporuke poslušati i želje svojih građana.

“Hrvatska ima jednu od najboljih epidemioloških situacija u Europi, svjetski je mediji svrstavaju na liste najsigurnijih destinacija za putovanja, turistički su djelatnici svoje usluge podigli na najviši nivo i potpuno spremni dočekujemo naše goste”, poručuje Ostojić, ističući i da je Austrija među tržištima s kojih se u Hrvatskoj ostvaruje najveći turistički promet.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...