Volite seriju Prijatelji? Onda je pravo vrijeme da pročitate knjigu o njima

Novo izdanje Rockmarka je knjiga “Prijatelji – Ona o seriji Friends” autorice Kelsey Miller, o slavnom sitcomu “Prijatelji” koji je obilježio nekoliko generacija i postao pravi fenomen nadišavši televizijske okvire.

Kada su se 1994. “Prijatelji” pojavili na malim ekranima, nitko nije očekivao da će serija postati glavna uzdanica NBC-a, a kamoli globalni fenomen. U godinama koje su uslijedile, “Prijatelji” su zacementirali svoje mjesto, prošavši put od hita u udarnom terminu do kultnog klasika.

“Ross, Rachel, Monica, Chandler, Joey i Phoebe udomaćili su se diljem svijeta; njihove živote, ljubavne zgode i nezgode pratili su – i još uvijek prate – milijuni ljudi, a slavne epizode prepričavaju se i danas, 16 godina od posljednje emitirane. O još slavnijim poštapalicama i najvažnijoj frizuri ’90-ih da ne govorimo”, stoji u najavi.

Knjiga “Prijatelji – Ona o seriji Friends” autorice Kelsey Miller istražuje zašto je serija postala popularna i daje odgovor na još važnije pitanje – zašto je još uvijek popularna: prema podacima američkog CableTV.com, “Prijatelji” su bili najgledanija serija u SAD-u tijekom karantene za vrijeme pandemije koronavirusa.

U knjizi autorica na 180 stranica prati nastanak serije, donosi uvid u zbivanja ispred kamera, brojne anegdote iza njih, priča o pravom prijateljstvu i zajedništvu glumačke postave, analizira zašto su “Prijatelji” povremeno bili problematični, te koje su sve kulturološke trendove pokrenuli i inspirirali.

“Autorica ne samo da donosi cijelu fascinantnu pozadinu priče kako se ta popularna serija probila na male ekrane, nego i daje odgovor na pitanje koje me prati godinama: kako to da je i dalje tako popularna? Ovo nije samo knjiga o ‘Prijateljima’ – ovo je knjiga i onoj posebnoj praznini koju su ‘Prijatelji’ popunili u svakodnevnom životu mnogih” (BuzzFeed).

Glazbena knjižara Rockmark dosad je objavila autobiografiju pjevača Iron Maidena Brucea Dickinsona “Čemu služi ovaj gumb?”, biografiju frontmana grupe Queen “Freddie Mercury – život, smrt i nasljeđe”, biografiju Davea Grohla “Nirvana, Foo Fighters i druge (ne)zgode”, knjigu “Woodstock – kako napraviti najveći festival na svijetu” organizatora Woodstocka Michaela Langa, autobiografiju frontmana Motörheada Lemmyja Kilmistera “White Line Fever”, slikovnicu “Abeceda grupe Metallica”, te prvo vlastito izdanje, “Enciklopediju hrvatskog milenijskog rocka”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...