Vraća se tvrdi režim; Tko dođe iz Srbije i BiH ima 14 dana karantene

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je novi režim koji će se provoditi na graniciama s BiH i Srbijom, a koji bi mogao uključivati i ponovnu obveznu samoizolaciju od 14 dana.

“Pratimo epidemilošku situaciju u zemljama susjedstva i ovo što bilježimo posljednjih dana su infekcije koje dolaze, odnosno koje donose ljudi koji najvećim dijelom dolaze iz zemalja našeg istočnog susjedstva.

Sutra imamo i sastanak Stožera i vjerojatno ćemo donijeti odluku kojom ćemo promijeniti režim koji u ovom trenutku postoji na graničnim prijelazima sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, ali i kada je pitanje putovanje za državljane Kosova i Sjeverne Makedonije”, poručio je Davor Božinović, javlja N1.

“Sutra ćemo donijeti odluku, znate da one stupaju na snagu u 00.00 sljedeći dan, međutim ne bih sada prejudicirao, ali vjerojatno režim koji je postojao –  samoizolacija za one koji dolaze iz smjera tih država, sutra će o tome biti riječi i vjerojatno ćemo donijeti odluku na tom tragu, ali pričekajmo do sutra”, odgovorio je na pitanje o kakvom bi režimu moglo biti riječ.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...