Zadarski dožupan: “Mislim da nismo pogriješili, ovo je ipak bio veliki uspjeh za Zadar”

U temi dana na HRT-u gostovali su zadarski epidemiolog dr. sc. Alan Medić te načelnik Zadarskog županijskog stožera civilne zaštite i zadarski dožupan, HDZ-ovac Šime Vicković.

– Hrvatski zavod za javno zdravstvo je izdao jasne upute na koji način se organiziraju ovakve manifestacije i događaji. Svi mi koji smo bili sudionici samoga događaja, svi natjecatelji i organizatori su bili dužni pridržavati se tih uputa, kazao je načelnik Zadarskog županijskog stožera civilne zaštite i zadarski dožupan Šime Vicković.

– Smatram da smo svi mi pomalo krivi za ovu situaciju, jer socijalna distanca je potrebna, svakodnevno nema rukovanja, nema grljenja i ljubljenja i trebamo biti udaljeni 2 m jedan od drugoga, dodao je Vicković.

– Mislim da iz ovoga možemo izvući jednu dobru poruku, a to je da ubuduće za svako organiziranje ovakvih manifestacija, bili to koncerti, bile to priredbe, vidimo da se održavaju turniri, nogometne utakmice u cijeloj Hrvatskoj pa i u našem okruženju – da zaista organizatori budu još spremniji, kazao je Medić i dodao da uvijek pogledamo tko se nalazi pored nas.

– Ja uvijek govorim svojim kolegama na poslu – da razmišljamo kao da je uvijek netko od nas pozitivan i da ako tako razmišljamo onda ćemo štiti sebe i drugoga, kazao je epidemiolog Medić.

Na pitanje je li mu žao što se ovaj turnir održao, je li ipak bilo prerano za njega, Vicković je odgovorio:

– U trenutku kada se donijela odluka o održavanju ovakvog turnira situacija na području RH je bila pozitivna u smislu epidemiološke slike i mislim da nismo pogriješili. Nažalost, činjenica je da smo imali jednu pozitivnu osobu i koja je napravila određeni, idemo tako reći, nered sada među nama području zadarske županije.

– Smatram da nismo pogriješili, jer ovo je ipak bio veliki uspjeh za grad Zadar i Zadarsku županiju, zaključio je Vicković.

Hoće li ovo ipak negativno utjecati na turističku sezonu na Zadarskom području, Vicković je rekao da će to znati tek kada prođe sezona i kada sve zbroje i vide gdje su.

– Ono što je dobro u ovoj našoj situaciji je da smo mi vrlo brzo, u nekoliko sati uspjeli intervenirati, iskomunicirati s velikim brojem ljudi, odraditi jedan veliki broj testiranja i kao što vidim s mojom ekipom koja i u ovom trenutku radi u Zavodu za javno zdravstvo – situacija je znatno mirnija, rekao je Medić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...