Zaželjeli ste se utakmica reprezentacije? Vatreni će ponovno zaigrati, ovo su termini

UEFA je u srijedu napokon definirala nove termine za svoja klupska i reprezentativna natjecanja. Istina, uz napomenu i ogradu kako je sve to za sada poprilično fleksibilno jer nitko ne zna što će biti na jesen za koju epidemiolozi najavljuju drugi val pandemije koronavirusa.

U kolovozu se nastavlja Liga prvaka i Europska liga, a UEFA je napokon objavila i termine utakmica Lige nacija, prenosi Tportal.

Tako bi Liga nacija bi trebala početi početkom rujna, 1. kolo bi se igralo od 3. do 5. rujna, a 2. kolo na rasporedu bi bilo od 6. do 8. rujna. Potom bi se igrala po dva kola u listopadu (10. i 11. te 13. i 14. listopada) i studenome (14. i 15. te 17. i 18. studenoga). Termini same završnice Lige nacija – polufinala i finala – za sada nisu poznati.

Tako bi se hrvatska reprezentacija napokon trebala okupiti krajem kolovoza, a izbornik Zlatko Dalić svoje bi ‘srebrne’ trebao povesti u nove izazove Lige nacija. No, navijači će ipak morati pričekati da bi naše nogometaše vidjeli na djelu uživo. Naime, Hrvatska prve dvije utakmice igra u gostima.

Prema sadašnjem rasporedu 1. kolo Hrvatska igra 5. rujna protiv Portugala, a 2. kolo 9. rujna protiv Francuske. A onda bi se, nakon gotovo godinu dana čekanja, naša reprezentacija trebala vratiti u domovinu. Utakmica 3. kola protiv Švedske na rasporedu je 9. listopada, dok nas u 4. kolu 12. listopada čeka prava poslastica – u reprizi finala SP-a iz Rusije 2018. godine dočekujemo Francuze. U posljednjem ‘krugu’ prvo 12. studenog u 5. kolu gostujemo na sjeveru Europe kod Šveđana, a za kraj još jedna poslastica – 15. studenog u 6. kolu dočekujemo Cristiana Ronalda i njegove Portugalce!

Istina, UEFA je napomenula kako je ovo fleksibilan raspored jer ipak će sve ‘kontrolirati’ pandemija koronavirusa. O tome će ovisiti i raspored odigravanja svih utakmica, ne samo onih reprezentativnih.

Hrvatska u UEFA Ligi nacija 2020. godine

1. kolo; Portugal – Hrvatska (5. rujna)
2. kolo; Francuska – Hrvatska (9. rujna)
3. kolo; Hrvatska – Švedska (9. listopada)
4. kolo; Hrvatska – Francuska (12. listopada)
5. kolo; Švedska – Hrvatska (12. studenoga)
6. kolo; Hrvatska – Portugal (15. studenoga)

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...