Akcija na Brodarici; Jedan diler u bijegu pokušao pregaziti policajca, u stanu drugog pronađen heroin, kokain i novac od prodaje

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske u koordinaciji sa Općinskim državnim odvjetništvom u Zadru dovršili su kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjim B. P. i 48-godišnjim A. A. iz Zadra zbog kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 32-godišnjak radi daljnje preprodaje i ilegalne zarade  nabavio veću količinu droge heroin koju je na zadarskom narkotržištu posredstvom 48-godišnjaka, distribuirao niže rangiranim dilerima i konzumentima.

Naime, u utorak oko 14 sati na gradskom predjelu Brodarica, policijski službenici su uočili 32-godišnjaka na motociklu, u trenutku dok je 48-godišnjaku koji se nalazio u svojem vozilu predao paketić s drogom heroin, nakon čega se s motociklom udaljio, dok su policijski službenici službenim vozilom zaustavili vozilo kojim je upravljao 48-godišnjak.

Radi uhićenja i pronalaska droge inspektori Odjela za droge prilaze k vozilu 48-godišnjaka koji se oglušio o policijske naredbe te naglo startao s vozilom u cilju bijega. Tom prilikom s vozilom odbacuje policijskog službenika Odjela za droge, a nakon čega s vozilom udara u drugo policijsko vozilo s kojim mu je zapriječen bijeg, a odmah potom na mjestu događaja uz uporabu sredstava prisile biva uhićen.

Policijski službenik je radi zadobivenih tjelesnih povreda zadržan na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Zadar, a na oba vozila nastupila je materijalna šteta. Naknadnom pretragom osumnjičenikovog vozila pronađen je paketić s 32,1 grama droge heroin, a iz torbice je dragovoljno izručio dva paketića s 0,5 i 0,6 grama heroina kao i novčani iznos od 3 900 kuna.

Odmah potom na adresi prebivališta uhićen je i 32-godišnjak koji je pri tom pokušao odbaciti paketić s 2 grama kokaina.

Pretragom stana 32-godišnjaka, izvršenom po nalogu Suca istrage Županijskog suda u Zadru, pronađeno je i oduzeto:

– 1003, 6 grama heroina,

– 32,6 grama kokaina,

– 40 grama bijele praškaste tvari za miješanje s drogom radi povećanja mase

– digitalna vaga za precizno mjerenje i novčani iznos od 8000 tisuća kuna pribavljenih preprodajom droge.

Isto tako po nalogu Suca Istrage izvršena je pretraga stana kojeg koristi 48-godišnjak, u kojem je pronađeno i oduzeto 6,5 grama heroina i 3 bočice metadonske otopine.

Osnovano se sumnja da je od 20. lipnja do 14. srpnja ove godine, 48-godišnjak, radi preprodaje konzumentima i sitnim preprodavačima te radi ilegalne zarade od 32-godišnjaka, preuzeo minimalno 520 grama heroina i 6 grama kokaina, tako što je u minimalno 16 navrata na  različitim lokacijama u Zadru, preuzimao heroin u količinama od 30 do 50 grama, a kojeg bi potom raspizavao i dalje preprodavao.

Jučer u popodnevnim satima nakon završenog kriminalističkog istraživanja, obadvojica predani su pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu, protiv obadvojice podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama a protiv 48-godišnjaka i zbog kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi.

Nakon što su ispitani na Općinskom državnom odvjetništvu, kod  Suca istrage Županijskog suda u Zadru održano je ročište na kojem im je određen istražni zatvor.

U ovom kriminalističkom istraživanju pronađeno je i oduzeto ukupno 1 043,2 grama heroina i 34,6 grama kokaina, a ukupna vrijednost oduzete droge procjenjuje se na više od 450 000 kuna.

Pogubnost konzumacije droge najbolje oslikava i jučerašnji slučaj pronalaska mrtvog tijela 40-godišnjaka sa zadarskog područja, a čija smrt se povezuje s konzumacijom droge. Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva provest će se obdukcija i vještačenja radi točnog uzroka smrti.

U službenim prostorijama u tijeku je kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjim vlasnikom stana u kojem je pronađen preminuli, kao i nad 34–godišnjakinjom koja se nalazila u njihovom društvu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...