Cestitka_Uskrs

Aktivno ljeto na otoku Pagu – kreće Pag Outdoor Summer Weekend!

Turističke zajednice otoka Paga nastavljaju udruženo sa zajedničkim projektima tijekom ovogodišnje turističke sezone. Ovaj put riječ je o projektu Pag Outdoor Summer Weekend, o konceptu aktivnih tjedana  koji će se održavati sa licenciranim i iskusnim trenerima u različitim oblicima aktivnog turizma.

Tako će se vikendima tijekom srpnja i kolovoza organizirati pregršt sportskih događanja na cijelom otoku kao što što su biciklizam, nordijsko hodanje, trail, kajakarenje na moru,  SUP (veslanje na dasci), jedrenje na dasci, trčanje, hodanje, vožnja quadovima…

Turističke zajednice otoka Paga – TZG Novalja, TZG Pag, TZO Kolan, TZO Povljana i TZM Stara Novalja potaknule su ideju ovakvog projekta dok su za osmišljavanje, izradu i provođenje koncepta događaja zaduženi  Run Croatia i Udruga Kissa. Organizirani program pod nazivom Pag Outdoor Summer Weekend započinje vikendom  od 10. srpnja i završava 28. kolovoza.

U paškim otočnim  turističkim zajednicama zadovoljni su zajedničkim projektima, posebno ove godine kada su otkazane gotovo sve manifestacije, ali su zato otvorene mogućnosti za idealan aktivni odmor za koje otok Pag posjeduje fenomenalne preduvjete.

„Pag Outdoor Summer Weekend logičan je nastavak  suradnje svih Zajednica otoka i stiže u pravom trenutku, kada je sigurnost i faktor prirodnog okruženja prvi na listi prioriteta gosta današnjice. Uzimajući u obzir rastući trend bavljenja outdoor aktivnostima, smanjeni broj ovogodišnjih utrka,  a i želja za istima, specifičan mjesečev prirodni ambijent Paga u kombinaciji sa suncem i morem te odlična prometna povezanost, vode upravo na naš otok! Prije pet godina započeli smo sa utrkom „Life on Mars“, Pag Island Trail, u međuvremenu razvili kilometre novih trail staza duž otoka, educirali vodiče, organizirali niz utrka, stekli dugoročne sportske partnere poput Run Croatie, udruge Kissa, Treking Lige, produžili pred i posezonu te zajednički uključili ostale turističke dionike destinacije. Vrijeme je da otkrijete sva lica i naličja mjesečevog otoka Paga ovog ljeta i odaberete aktivni boravak u prirodi.“, kazala je Marina Rizner, direktorica TZ Grada Novalje.

Zadovoljstvo ne krije ni direktorica TZ Grada Paga Vesna Karavanić: „ Ovakvi zajednički projekti nam daju vjetar u leđa jer više nas ima više ideja, a divno je što nam je cilj isti: promovirati naš čudesni otok Pag, naš mjesečev otok  kao idealnu destinaciju za aktivan odmor. Na našem području uređena je staza romantičnog naziva „ Zagrljaj kamena i vjetra“, trasirana je vrlo atraktivna staza od paških vrata do vrha Kiršina, tu su i staze za nordijsko hodanje. U svakom mjestu imamo različitu ponudu i kada sve spojimo , imamo odličan i atraktivan turistički proizvod. Ovaj projekt Pag Outdoor Summer Weekend je početak ostvarenja potpisivanja Ugovora o dugoročnom razvoju Outdoor turizma na otoku Pagu što je odobrilo i Ministarstvo turizma te smo svi zajedno sretni zbog toga“.

Treninzi su prilagođeni dobnim skupinama uz pomno odabrane koncepte koje će ponuditi treneri te su prilagođeni trenutnim uvjetima s obzirom na trenutnu situaciju. Svi sudionici plaćaju kotizaciju kako bi se imala potpunu kontrolu i sigurnost na treninzima i evidenciju članova.

„Obzirom da je otok Pag poznat po svojim brojnim gastronomskim manifestacijama, ovo je jedinstveni projekt koji otkriva sve raznolikosti otoka, s naglaskom na sportske aktivnosti. Vjerujemo kako je ovo početak prepoznavanja otoka Paga kao sportskog otoka, na kojem svaki gost željan rekreacije može nešto pronaći, radilo se o sportu na kopnu ili u moru i upoznavanje gostiju s brojnim neotkrivenim ljepotama.“ , izjavila je Sara Čemeljić, direktorica TZO Kolan.

„Otok Pag ima specifičan oblik sa puno uvala, poljima, kršem, slatkovodnim jezerima, drevnim maslinicima..Povljana je okružena kamenim kršem, uz plodno polje, u blizini jezera i odvojena od glavne  otočke prometnice i posjeduje idealna područja za sportske aktivnosti poput nordijskog hodanja, trčanja, biciklizma, a zbog zapadnih vjetrova izvanredno je pogodna za surfing, jedrenje.“, rekao je Neven Tičić, direktor TZO Povljana i zaključio:“  To je razlog zbog kojeg smo se uključili u projekt, nadajući se da će u što skorijem vremenu sportska komponenta dobivati na važnosti na našem prekrasnom i kontrastnom otoku“.

Irena Trcol, direktorica TZM Stara Novalja je istaknula: „ Projekt Pag Outdoor Summer Weekend je kao stvoren za naš otok koji je toliko različit, a opet jedinstven da svakom našem gostu možemo ponuditi bogat izbor outdoor aktivnosti. Iz samog programa može se vidjeti koliko se organiziranih aktivnosti nudi uz licencirane vodiče tako da će svatko izabrati nešto za sebe i provesti, vjerujemo, nezaboravno ljetovanje na našem otoku.“

Ono što je najvažnije jest da su direktori paških otočkih turističkih zajednica složni i da su kvalitetan primjer  projektnih udruživanja koji svima mogu donijeti samo dobro – zadovoljnog gosta koji će se zasigurno zaljubiti i vratiti na ovaj jedinstveni mjesečev otok.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...