Božinović tvrdi da strože mjere nemaju veze s izborima i otkriva o čemu se razmišlja

Preradikalno bi bilo domah ići s mjerama koje su bile u ožujku i travnju, rekao je Božinović.

HDZ je blizu formiranja nove Vlade, no pred njom neće biti lak zadatak.

U ljetnim ekonomskim prognozama, prvim nakon izbijanja pandemije koronavirusa, dodatno je Europska komisija povećala procjenu pada hrvatskog gospodarstva na 10,8 posto ove godine, a za sljedeću godinu predviđa djelomični oporavak i rast od 7,5 posto. A i epidemija koronavirusa još traje.

O svemu što nas čeka, ali i dogovorima HDZ-a iza zatvorenih, u RTL-u Danas je govorio Davor Božinović.

“Svi zastupici manjina rekli su da će podržati Andreja Plenkovića kao mandatara nove Vlade, tu je naravno naši partneri iz ranije Vlade, HNS i gospodin Čačić, imamo 76 ‘ruku’, a potpisi se skupljaju, mislim da je to tehnička stvar”, rekao je Božinović, dodavši da će k predsjedniku Republike čim se za to stvore uvjeti: “Vrlo brzo, mislim da je realno da to bude idući tjedan. Možda i ovaj”.

Izbori su gotovi, hoće li biti strožih mjera?

“To nema veze s izborima, vidimo da postoje žarišta koja su lokalna i lokalno ih gasimo. Bitka s virusom se može s jedne strane dobiti jednostavno, ukoliko se pridržavamo mjera, pogtovo u ljetno doba”, odgovorio je Božinović.

Ministar zdravstva Vili Beroš spomenuo je danas da je “na stolu” i mogućnost zabrane vjenčanja.

“Moguće je da se u nekim fazama smanji broj sudionika svadbenih svečanosti. Nije tu jednostavno postići balans veselja s jedne strane i sprečavanje širenja virusa s druge.
Mi sve što sada radimo je pokušaj utjecaja na ljude da izbjegavaju situacije u kojima dolazi do širenja virusa.

Preradikalno bi bilo domah ići s mjerama koje su bile u ožujku i travnju. Neke međumjere kao što smo napravili kod noćnih klubova. Idu stalno inspekcije i vidimo da nema nekih novih pojava iz noćnih klubova. Što se tiče vjenčanja, možda ćemo biti prisiljeni uvesti neki manji broj sudionika”, komentirao je Božinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...