divjak je bila na sastanku

Capak odgovorio hoće li zbog svadbe u Zadru cijela Vlada morati u samoizolaciju?

Ilustrativna fotografija
Tamni način

Krunoslav Capak komentirao je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite slučaj zaraze u Ministarstvu obrazovanja.

“Jedna osoba je zaražena, ostvarila je kontakte s ljudima iz Ministarstva. Ministrica Divjak bila je jučer na sastanku Vlade, ali svi sudionici su za vrijeme sastanka imali maske. Sudionici sastanka ne moraju u samoizolaciju. Neki iz Ministarstva su se već testirali i danas će biti poznati rezultati”, kazao je Capak, koji je tako razriješio dvojbu o mogućoj neophodnoj samoizolaciji za druge članove Vlade, koji su bili u kontaktu s potencijalno zaraženom ministricom Divjak.

Upućeno mu je i pitanje o tome jesu li osobe sa svadbe u Zadru morale biti upućene u samoizolaciju, što je dodatno argumentirano i činjenicom da je državna tajnica u Ministarstvu obrazovanja zaražena na toj svadbi.

“Ja znam da se radi o velikom okupljanju, ne znam o kojoj se svadbi radi točno. Kao što znate, čim smo saznali za prvu oboljelu osobu komunicirali smo da svi s vjenčanja budu u samoizolaciji. Epidemiolozi su ih osobno zvali. Ne znam je li se ovdje radilo o kršenju samoizolacije ili ne”, dodao je.

Sjetimo, prema informacijama kojima raspolažu mediji državna tajnica Ivana Franić bila je jedna od uzvanica na svadbi u Zadru, ali je prošli tjedan uredno dolazila na posao u Ministarstvo i bila je u doticaju s određenim brojem ljudi, kao i samom ministricom Divjak.

Ostavi komentar koristeći Facebook