Česi stižu vlakom u Hrvatsku, prodano 30 tisuća karata

Na odmor u Hrvatsku zaputili su se Česi. Ovoga puta ne avionom ili osobnim automobilom, već vlakom. Za prvu rutu sve su karte rasprodane.

Iz Praga je krenuo u utorak navečer, a u Rijeku stiže danas ujutro.

”Ovaj prvi noćni vlak je vrlo komforan za putovanje. I 30.000 prodanih karata je nešto fantastično. Nisam ni sanjala da će tako biti kad smo počeli dogovarati ovaj projekt”, rekla je za Novu TV Ljiljana Pancirov, češka veleposlanica u Hrvatskoj.

Naša obala jedna je od najpopularnijih destinacija za češke turiste. Jadran često nazivaju ”naše more”, a više od 800.000 Čeha prošle je godine odmor provelo u Hrvatskoj te su sveukupno ostvarili 54 milijuna noćenja.

“Više sam puta dolazio automobilom, kako na odmor tako i na poslovna putovanja. Vidim da je vlak iznimno udoban, a ovakvo putovanje je ujedno i mala avantura. Sviđa mi se ovaj novi način na koji ću doći do mora”, rekao je turist Jan Vrana.

“Vraćamo se u osamdesete, kad smo odmor proveli u Hrvatskoj, tada Jugoslaviji.Kampirali smo s našim roditeljima i malom djecom i jako nam se dopalo”, rekla je turistica Jana Fryboa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...