Crna točka u Biogradu; Sedam ljudi poginulo u 6 godina zbog pretjecanja, brzine i zavoja…

Prometna nesreća u Jankolovici na ulazu u Biograd, u kojoj je u ponedjeljak navečer poginulo dvoje ljudi, još je jedna tragedija na ‘crnoj točki’ na prometnici između Biograda i Benkovca.

Podsjetimo, vozač (36) i suvozačica (39) poginuli su u ponedjeljak navečer. Vozač u autu zagrebačkih registarskih oznaka kretao se iz smjera Biograda prema Benkovcu. Ulaskom u zavoj, zbog neprilagođene brizne izgubio je nadzor, sletio izvan kolnika i udario vozilom u stablo.

Prije šest godina na tom su predjelu život izgubila dva mladića stara 21 i 27 godina na motociklu nakon što je na njih naletjela vozačica kombija koja je nepropisno pretjecala. Na ravnom dijelu ceste počela je pretjecati autobus, pa je odmah po izlasku na lijevi prometni trak prednjim lijevim dijelom kombi vozila zahvatila motocikl koji se iz suprotnog pravca pravilno kretalo svojom desnom stranom, pišu 24sata.

U lipnju 2015., isto u Jankolovici, poginuli su supružnici u BMW-u. Vozač je tada izgubio kontrolu nad automobilom prilikom pretjecanja motokultivatora, sletio s ceste i automobilom se zabio u bor.

U veljači prošle godine na sličan način poginuo je i vozač (58) Opela. Također je sletio s ceste i udario u bor. U rujnu prošle godine je pak motociklist zadobio teške tjelesne ozljede nakon što je prešao u suprotni trak i udario u drugi automobil, a u svibnju ove godine na isti način je teške ozljede zadobio i vozač skutera.

Vozače koji ne poznaju prometnicu ‘prevari’ ravni dio ceste na kojem nepropisno pretječu ili ubrzaju, što je najčešće bio uzrok teških prometnih nesreća na samom ulazu u Biograd.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...