Dalića pitali hoće li zvati Modrića na Euro i koji su ciljevi Hrvatske

S izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije Zlatkom Dalićem Večernji je razgovarao dan nakon što je i službeno objavljeno da ostaje na funkciji do 2022. godine.

Upitali su ga kako će Hrvatska ove jeseni izgledati u Ligi nacija, u konkurenciji s Portugalom, Francuskom i Švedskom te koji je cilj primaran, osvojiti Ligu nacija ili pripremati momčad za Euro 2021.

– Imamo puno, puno razloga biti optimisti da ćemo u Ligi nacija biti dobri. Raduje forma naših igrača, kojima je dobro došla bila ova stanka od dva-tri mjeseca, da se odmore. Jer svi su bili još uvijek iscrpljeni, premoreni od Svjetskoga prvenstva. Nije bilo odmora, nije bilo pauze i odmah su bili prisiljeni krenuti u tešku sezonu. Sad su se odmorili, resetirali, i to se vidjelo po formi Modrića, Krame, Rebića… Ja i dalje vjerujem u tu reprezentaciju da može biti dobra. U Ligi nacija startamo u gostima s europskim prvakom, potom i sa svjetskim prvakom, imamo jako, jako tešku skupinu. Cilj je igrati dobro, napraviti dobar rezultat, po mogućnosti osvojiti prvo mjesto u skupini. Međutim, u Ligi nacija neće biti pritiska rezultata. Ona će nam poslužiti da neke igrače još dobijemo, te da za Europsko prvenstvo dobijemo još jasniju sliku, kazao je Dalić.

Upitali su ga, između ostalog, hoće li Modrić i Rakitić nastupiti na Euru, i kakvi će ondje biti s obzirom na njihovu dob.

– Sa svim igračima sam u kontaktu, razgovaramo, komuniciramo, no ne idemo u detalje, jer im nisam želio smetati u završnici prvenstava. Kad se nađemo uoči Lige nacija, sve ćemo skupa riješiti i dogovoriti. Ja znam da ću ih imati na raspolaganju. Što se mene tiče, trebali bi biti, tu nemam nikakvih dvojbi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...