Danas se otvaraju prijave za 48. Plivački maraton Preko – Zadar

Plivački maraton Preko – Zadar u organizaciji Plivačkog kluba „Zadar“ove godine doživljava svoje 48. izdanje.

Kao i dosadašnjih godina, tradicionalno se održava povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i obljetnice “Oluje”, 5. kolovoza 2019. godine. Natjecanje se održava na već utvrđenoj stazi od Preka do Zadra, dužine 4500 metara.

Start je s rive u Preku, a cilj na vanjskom zidu ljetnog bazena na plivalištu Kolovare u Zadru. Na natjecanju mogu sudjelovati i rekreativci i članovi športskih klubova iz Republike Hrvatske i inozemstva. Žene i muškarci natječu se istodobno ali se rezultati boduju odvojeno i po kategorijama.

Prijave za maraton otvorene su od petka 17. srpnja u 00:00 sati do ponedjeljka 03. kolovoza 2020. godine u 10:00 sati te se mogu obaviti putem „Stotinka.hr„.

Za sudjelovanje na maratonu potrebno je: popuniti obrazac za prijavu, putem e-maila ili osobno u ured kluba PK Zadar dostaviti liječničku potvrdu, privolu za obradu podataka, izjavu roditelja ili skrbnika (samo za natjecatelje mlađe od 18 godina), izjavu pratioca i potvrdu o uplati kotizacije za sudjelovanje.

Obrasci su dostupni na web stranici www.pkzadar.hr.

Svi sudionici maratona startat će sa rive u Preku u 09:00 sati; sa ciljem na bazenu plivališta Kolovare.

Kategorije su apsolutna u muškoj i apsolutna u ženskoj konkurenciji. Pobjednici se osim u apsolutnom poretku boduju i po slijedećim starosnim kategorijama:

– muškarci/žene do 15 godina

– muškarci/žene do 19 godina (16 – 19)

– muškarci/žene do 29 godina (20 – 29)

– muškarci/žene do 39 godina (30 – 39)

– muškarci/žene do 49 godina (40 – 49)

– muškarci/žene do 59 godina (50 – 59)

– muškarci/žene do 64 godina (60 – 64)

– muškarci/žene do 69 godina (65 – 69)

– muškarci/žene 70+ godina (preko 70).


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...