Davor Sertić, poznati zadarski automobilistički as ostvario nove uspjehe

Proteklog vikenda, na stazi Grobnik održala se prva automobilistička kružna utrka koja se bodovala za prvenstvo Hrvatske. Na njoj je nastupio i Zadranin Davor Sertić u svojoj novoj akviziciji, Daciji Logan.

Podsjetimo, Davor je dvije godine za redom bio pobjednik Twins Fun kupa gdje je u sklopu prvenstva vozio automobil marke Renault Twingo. Ove godine je osigurao novo vozilo a radi se o Daciji Logan sa 1.6 motorom i 140ks s kojom je ujedno imao svoj premijerni nastup u disciplini kružnih utrka.

Iako je auto u početnoj fazi razvijanja, Sertić je svejedno ostvario nove uspjehe. U subotnjoj utrci osvojio je 2. mjesto klase 6 i 3. mjesto grupe 2 dok je u nedjelju ponovno stigao do podija u klasi 6 osvojivši još jedno 3. mjesto.

“Auto smo tek kupili i ima još puno stvari za promijeniti i doraditi. No, ovakvi uspjesi u ovako ranoj fazi s novim autom su vrlo ohrabrujući i pokazuju jako veliki potencijal za buduće utrke”.

Davor inače nastupa za Auto klub Delta Sport Zagreb a ovim putem se želi posebno zahvaliti svojim sponzorima.

“Posebno se zahvaljujem svojim sponzorima “Grafiti Becker”, “Tekoop auto kuke” i restoranu “Sabunjar” na povjerenju u vrijeme korona krize. Čast i ponos mi je predstavljati svoje sponzore jer su se upravo oni odvažili na sponzoriranje u ova teška vremena. Uz to, želim se i zahvaliti kolegama vozačima Ivici Mariću i Gregi Šimunoviću na nesebičnoj pomoći tokom vikenda. Obojica su mi pomogli da iz auta izvučem maksimum”

Za iduće utrke Davor je najavio poboljšanja na svom automobilu, ponajviše u smjeru olakšavanja auta i nabavljanja novih guma.

“Svaki mali dio koji unaprijedimo na automobilu znači ubrzanje na stazi. Korak po korak, želimo se uključiti u borbu za naslov prvaka i to nam je cilj za ovu ili iduću godinu. Ovim putem također pozivam sve zainteresirane da zaprate facebook stranicu “Sertić racing” te na taj način daju podršku svom sugrađaninu. Želim pokazati da Zadar ima vrlo perspektivne i brze vozače te da uz podršku grada možemo ostvariti jako dobre rezultate.”

FOTO: Facebook /Ivan Toman

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...