Državna tajnica zarazila se na svadbi u Zadru; U izolaciji Blaženka Divjak i ljudi iz Ministarstva

Ministrica Blaženka Divjak danas je dobila uputu o samoizolaciji i hitnom testiranju na koronavirus. Osim ministrice, istu uputu su dobili i svi dužnosnici Ministarstva, potvrdili su iz Ministarstva.

“Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak je danas u konzultacijama s epidemiolozima dobila uputu o samoizolaciji i hitnom testiranju na koronavirus, a istu uputu su dobili svi dužnosnici u Ministarstvu znanosti i obrazovanja nakon što je državna tajnica Ivana Franić pozitivna na koronavirus”, stoji u priopćenju.

Kako neslužbeno doznaje Index, državna tajnica Ivana Franić bila je na velikoj svadbi u Zadru, nakon koje je sudjelovala na kolegiju u Ministarstvu. Nije bila u samoizolaciji niti se testirala na koronu.

Svadba kćeri generala je veliko žarište

Podsjetimo, svadba kćeri generala Mladena Fuzula veliko je žarište koronavirusa. Među gostima je bilo i pripadnika MORH-a. Doznaje se da je bilo 11 djelatnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga na svadbi te da nikome nije izrečena mjera samoizolacije.

Svadba je održana proteklog petka, a na njoj je prema neslužbenim informacijama bilo prisutno i više od 300 ljudi, koliko je maksimalno dozvoljeno prema najnovijim epidemiološkim uputama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...