Evo tko je u igri za novog predsjednika SDP-a nakon odlaska Bernardića

U igri za novog predsjednika SDP-a, nakon odlaska Davora Bernardića, su Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić i Mišel Jakšić, a u toj bi ulozi mnogi rado vidjeli i Biljanu Borzan i Zvonimira Mršića, piše u utorak Večernji list.

Iduće subote, 18. srpnja, na Iblerovu trgu sastat će se i Glavni odbor kako bi donio odluku o raspisivanju novih unutarstranačkih izbora, a što se, kažu Večernjakovi izvori, mora dogoditi u najkraćem mogućem roku, da procesi započnu krajem kolovoza, a da se do kraja rujna dovrše.

Ekipa oko Siniše Hajdaša Dončića i Peđe Grbina, dvojice suspendiranih članova vodstva SDP-a koji su na izborima osvojili i najviše glasova i preferencijalno ušli u Sabor, već se slaže.

Ideja je ponuditi jednog kandidata iza kojeg će svi zajedno stati, a osim Hajdaša Dončića i Grbina koji se spominju kao potencijalni kandidati, mnogi bi još radije iz te “ekipe” u toj ulozi vidjeli europarlamentarku Biljanu Borzan. Međutim, izvori Večernjeg lista kažu da je šansa za to vrlo mala, možda i nikakva.

“Ako odluka padne na Grbina ili Hajdaša Dončića, ja ću stati uz njih, međutim mislim da ne bi bilo loše razmisliti i o nekim novim licima, ponuditi nešto potpuno neočekivano, doslovce mačka u vreći, ali u kojeg se isplati ulagati. Zoran Milanović bio je slična priča, isto nije imao iskustva pa je postao predsjednik”, kaže izvor iz vodstva SDP-a i dodaje kako upravo takvog kandidata u stranci i imaju i to Mišu Krstičevića, mladog gradonačelnika Ploča.

Kao jedan od potencijalnih kandidata tu se spominje i Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, koji je, unatoč ranijim kritikama na račun Bernardića, na ovim izborima dobio ulazno mjesto u Sabor u drugoj izbornoj jedinici u kojoj je glavni izborni koordinator bio Rajko Ostojić.

Mnogi se pitaju i kakve su ambicije bivšeg gradonačelnika Koprivnice i bivšeg šefa uprave Podravke Zvonka Mršića, koji se u izbornoj kampanji poprilično aktivirao kako bi pomogao SDP-u, a za kojeg također neki u stranci smatraju da bi bio dobar lider, donosi Večernji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...