Financijski krah; Zbog dugova NK Zadar onemogućena natjecanja, prijete im i suspenzije

NK Zadar s.d.d. se već šest mjeseci nalazi u stanju blokiranih računa zbog aktiviranih ovrha na FINA-i u približnom iznosu 2.700.000,00 kuna, uz mogućnost aktiviranja dodatnih koje zbrojeno iznose 1.000.000,00 kuna, stoji u priopćenju NK Zadar koje donosimo u nastavku, a iz kojeg je vidljivo da se klub nalazi u teškoj financijskoj situaciji zbog koje su mu onemogućena natjecanja, a prijeti im i suspenzija.

“Grad Zadar se kao najveći dioničar jasno očitovao kako više neće financirati klub u budućnosti niti ga logistički podupirati. Također, ni ostali dioničari nisu pokazali interes za financiranjem kluba nakon održane Skupštine NK Zadar s.d.d. u ožujku 2020., na kojoj su jasno upoznati s financijskim stanjem. Klub nema dovoljan broj igrača za natjecanje u prethodno spomenutim ligama, a pored toga, do 4. kolovoza mora uplatiti dospjele obveze HNS “NS-u Split” u iznosu 8.800,00 kuna za što ne postoji legalna mogućnost podmirivanja sve dok su blokirani računi na FINA-i, u suprotnom klubu prijeti suspenzija. Prijeti i druga mogućnost suspenzije po Odluci Disciplinske komisije HNS-a od 04.06.2020. prema kojoj će seniorska momčad biti kažnjena oduzimanjem jednog boda za svaku odigranu utakmice te bi u konačnici klub bio suspendiran u prosincu, odnosno protekom roka od šest mjeseci od dana donošenja navedene Odluke.

Uzimajući u obzir sve navedeno, želimo vas izvijestiti kako je NK-u Zadar s.d.d. u tako teškom financijskom stanju onemogućeno normalno i održivo funkcioniranje, stoga ostaje samo konstatirati činjenicu kako se klub u idućoj sezoni 2020/21 neće natjecati u Trećoj HNL-jug u seniorskoj konkurenciji, niti u natjecanjima 1.NL “NS Split” za mlađe dobne uzraste.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...