FOTO Projekt vrijedan preko milijun kuna; Blagoslovljena nova mrtvačnica u Poljicima

Mještani Poljica, s područja Općine Vrsi konačno su dočekali da njihovo mjesno groblje dobije mrtvačnicu. Zvonjenjem novog zvona započeo je blagoslov mrtvačnice kojeg je pred mještanima Poljica održao župnik don Alojz Knežević. Na samom početku, okupljenima se obratio načelnik Luka Perinić.

– Iznimno mi je drago što smo dovršili ovaj veoma krucijalan i značajan projekt za Poljica, ali i za cijelu Općinu Vrsi. Poljičanima smo prije tri godine obećali mrtvačnicu i u najkraćem mogućem roku ispunili obećanje. Jamčim vam kako tu nećemo stati, projekti idu dalje, svakodnevno radimo na novim stvarima za boljitak naše zajednice – odlučno je rekao načelnik.

Prilikom obilaska, Poljičani nisu skrivali zadovoljstvo mrtvačnicom koju su nestrpljivo tražili i iščekivali. Nažalost, do danas je služila kao mrtvo slovo na predizbornim obećanjima iz godine u godinu.

– Kao župnik ovog mjesta, zahvaljujem načelniku i Općini Vrsi na ovoj prekrasnoj građevini koja će ispuniti svoju funkciju. Mnogo suza će se proliti u njoj, ali život ne smijemo tako doživljavati i gledati. Svaki vjernik život mora smatrati usputnom stanicom prema vječnom uživanju u „nebeskoj Crkvi“  – istaknuo je župnik.

Mrtvačnica se sastoji od prostrane ispraćajne dvorane, sanitarnog čvora i pomoćne prostorije za pripremu. Moderan dizajn očituje se kroz veliki dotok prirodnog svijetla koji dodatno estetski uzdiže prostor. Vrijednost projekta iznosi 1.119.639,38 kuna i u potpunosti je financiran iz proračunskih sredstava Općine Vrsi. Izgradnjom i uređenjem mrtvačnice, načelnik Perinić ostao je dosljedan ka ispunjenju predizbornih obećanja kao i mnogih projekata do sada koji stvaraju urbanu okosnicu ruralnog prostora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...