FOTO Šime iz Zagreba ljetuje u Božavi i stvara čarobne fotografije iz zraka

“Na Dugom otoku ljetujem zadnjih nekoliko godina i moram priznati da me na prvu osvojio svojom iskonskom ljepotom i izostankom velikih gužvi koje su ljeti toliko tipične za mnoge lokacije na našoj obali”, započinje svoju priču za Punkufer Šime Modrić iz Zagreba, koji stoji iza tog profila @simon_cerulean na Instagramu.

Šime se fotografijom bavi već gotovo dva desetljeća. Sve je počelo 2001. godine kad je upisao studij filmske režije u Beču u klasi slavnog austrijskog redatelja Michaela Hanekea.

Za svoj rad primio je brojna priznanja.

“Nema lokacije koje sam fotografirao, a da se nisam zapitao: kako bi ovo izgledalo iz zraka? U zemlji tako lijepoj kao što je Hrvatska odgovor je jasan – izgledalo bi sjajno. Baš zato nabavljanje drona za mene je bila najlogičnija stvar na svijetu. Morao sam biti strpljiv i dugo čekati jer dronovi su zapravo od svoje pojave bili dosta skupi, a nisu bili ni praktični sve dok se nisu pojavili mali, lagani, sklopivi modeli koji stanu u svaku fotografsku torbu ili ruksak. Upravo jedan takav i sam koristim (Mavic Pro) i nosim ga sa sobom kad god znam da ću biti u dobroj prilici za lijepu fotografiju iz zraka, a to je u pravilu uvijek kad idem u prirodu, na naše lijepo more i otoke ili bilo gdje izvan gradova i gdje nema puno ljudi i infrastrukture jer je let iznad takvih područja u pravilu strogo reguliran ili zabranjen.”

Šime je preko ljeta baziran u malom mjestu Božava, u kojemu njegov ujak radi kao liječnik, i iz kojeg onda svakodnevno ide u istraživanje prekrasnog otoka sa svojom suprugom i petogodišnjim sinom. U jednom takvom istraživanju nastale su i fantastične fotografije pješčane plaže Sakarun na sjeverozapadnoj obali Dugog otoka, zbog čega se ta lokacija ponekad naziva i hrvatskim Havajima.

Nadahnuće za fotografiju bila mu je i ostala ljubav.

“Probuditi ljubav u ljudima putem fotografije – ljubav prema prirodi, njezinoj ljepoti, ljubav prema domovini, putovanju ili da netko vidi moju fotografiju i kaže: ‘Ljubavi, vidi ovo! Idemo tamo?’ To je ono što se trudim i želim postići svojim fotografijama,” zaključuje Šime Modrić.

Zavirite u fotogaleriju i pogledajte dio Šiminih fotografija s Dugog otoka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...