Glumili direktora banke i policajca, uvjerili ženu da s računa digne 30 tisuća eura i preda im novac

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 21. srpnja 2020. ispitalo je privedenog hrvatskog državljanina (1975.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv imovine prijevarom.

– Postoji osnovana sumnja da je 17. srpnja 2020. u Zadru, u dogovoru za sada nepoznatim muškarcem, u namjeri da se znatno protupravno materijalno okoriste, nakon što je taj muškarac 16. srpnja 2020. sa svog mobitela nazvao oštećenicu predstavljajući joj se lažno kao direktor jedne banke koji surađuje s policijom u kriminalističkoj obradi oko krađe novca od djelatnika banke, pritom ju uvjerivši da podigne sav novac koji ima na računu i preda policiji. Osumnjičenik je potom došao do oštećenice i predstavio joj se kao policijski službenik, a potom od nje preuzeo omotnicu u kojoj je bilo 30.000,00 eura te si na taj način pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 225.000,00 kuna, stoji u priopćenju zadarskog DORH-a.

Sucu istrage predloženo je da se osumnjičeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...