Grafit koji je izazvao sukob; Grb je prvi došao na udar. Navijači pobjegli pred policijom, drugi dio stiha još se dobro vidi

U subotu oko podneva, u gotovo filmskoj akciji u maniri “brzih i žestokih” policija je s dva automobila presrela i uhitila devetoricu pripadnika navijačke skupine.

Događaj se odvio ispred trgovačkog centra Supernova, a momcima koji su bježali pred organom vlasti i opirali se privođenju, stavili su lisičine polegnuvši ih na pod.

Vrlo brzo se doznalo kako se radi o pripadnicima Tornada koji su od petka poslijepodne izazivali sukobe u mjestu Murvica.

Tamo su, kao što smo pisali, došli naoružani palicama, u namjeri da uklone grafit posvećen Hajduku koji je krasio zid dug nekoliko desetaka metara uz samu magistralu.

Osim palicama kojima su evidentno željeli uplašiti lokalne Torcidaše, skupina navijača oboružala se i miniwashom. Prema tragovima koji su ostali na samome zidu, čini se kako je hrabra desetorka upravo ovom metodom pokušala ukloniti natpis “Samo tvoju boju ljubim, samo tvoje ime volim”.

Dok je grb Hajduka prvi došao na udar i ostao jedva primjetan, drugi dio stiha popularne navijačke pjesme posvećene Hajduku gotovo je netaknut.

Kada su čuli da dolazi policija, momci su se ekspresno pokupili iz Murvice. Na ne tako dalekom putu od nadvožnjaka prije ulaska u grad do Supernove samo je jedan od aktera incidenta uspio pobjeći policiji.

Grafit je krasio nekoliko desetaka metara dug zid
Prvi dio stiha iz popularne navijačke pjesme je izblijedio
“Samo tvoje ime volim” još se dobro vidi, akteri su pobjegli pred policijom
Grb Hajduka prvi je došao na udar
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...