Iza rešetaka Zadranin (48); Drogirali se i pili u njegovom stanu, muškarac pao u komu i umro od predoziranja

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je 17. srpnja donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 48-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo omogućavanja trošenja droge i protiv 44-godišnje hrvatske državljanke te 34-godišnje hrvatske državljanke zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela omogućavanja trošenja droga.

Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenik dao drugoj osobi da troši drogu i stavio drugome na raspolaganje prostor radi njenog trošenja čime da je prouzročio smrt osobe kojoj je dao opojnu drogu, a da su drugookrivljenica i trećeokrivljenica omogućile drugome na drugi način trošenje tvari koja je propisom proglašena drogom.

Prvookrivljenik je, osnovano se sumnja, 15. srpnja u svome stanu u Zadru, nakon što je primio telefonski poziv drugookrivljenice i trećeokrivljenice da bi došle, zajedno sa oštećenikom, u prvookrivljenikov stan radi konzumacije droge kokain i alkoholnih pića, pristao na to te ih pustio u stan u kojem je potom na stol stavio drogu kokain koju su konzumirali drugookrivljenica i trećeokrivljenica te oštećenik, a prvookrivljenik je zajedno s njima konzumirao alkoholna pića nakon čega je u jednom trenutku oštećenik pao u komu te nešto kasnije istog dana, unatoč pruženoj liječničkoj pomoći, preminuo uslijed predoziranja.

Protiv prvookrivljenika je određen istražni zatvor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...