Kad ga jednom probate, morat ćete opet; Savršen balans okusa u nježnoj slastici za ljetno uživanje

Nikolina, učenica slastičarstva, napravila je dobro poznatu slasticu princez krafne s twistom. S jagodama u kreni, ove princeze su pravi užitak za nepce i oči. Pratite recept i zasladite svoje ljetne večeri…

Sastojci za tijesto:

  • 200 g Zvijezda Stolnog,
  • 200g glatkog brašna,
  • 200 ml vode,
  • 30 g šećera,
  • malo soli
  • 6 jaja

Sastojci za kremu:

  • 100 g jagoda,
  • 200ml slatkog vrhnja,
  • 10 g želatine u listićima,
  • 50 g šećera

Priprava:

U posudi zakuhati vodu, šećer, sol i Zvijezda Stolni. Kad zakipi dodati brašno i miješati dok se smjesa ne pretvori u kuglu i odvaja se od rubova posude. Smjesu ohladiti i dodati jedno po jedno jaje  Gotovim tijestom napuniti slastičarsku vrećicu,  pomoću koje radimo male okrugle ‘hrpice’ veličine oraha na prethodno uljem premazan pleh. Peći 10 minuta na 180 stupnjeva, a zatim smanjiti na 160 stupnjeva i peći još 10 minuta.

Jagode oprati, očistiti i napraviti od njih pire. Želatinu u hladnoj vodi omekšati, dobro ocijediti  i otopiti na pari. Želatinu i pire od jagoda dodati u lupano slatko vrhnje sa šećerom. Tom smjesom punimo profiterole.

Profiterole možemo puniti različitim kremama, voćem ili sladoledom, piše portal Žena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...