Kako će izgledati izborna noć u stranačkim stožerima? Nema hrane, fešte na otvorenom…

S obzirom da epidemija koronavirusa ne jenjava i da nikakve epidemiološke upute još nisu dobili izborna noć i stožeri onih koji se natječu na izborima bit će organizirani u skladu sa sadašnjim epidemiološkim mjerama, piše u četvrtak Jutarnji list.

U posljednji se trenutak zato i mijenjaju prvotno zamišljeni planovi, tako da će većina stranaka dočekivati rezultate na otvorenom.

Restart koalicija planirala je čekanje rezultata organizirati u Laubi, ali je plan promijenila pa će izborni stožer organizirati u središnjici SDP-a na Iblerovu trgu, ali na otvorenom prostoru.

Rješavaju se još tehnički detalji jer je dio dvorišta u vlasništvu Grada. Unutra će se održati samo završno obraćanje biračima predsjednika SDP-a Davora Bernardića, gdje će moći samo televizijski kamermani i tehničari, maksimalno 30 ljudi, koji će morati obavezno nositi maske, a sve drugo odvijat će se u dvorištu, gdje će biti organiziran i centar za novinare s oko 30 sjedećih mjesta.

Vani će biti postavljeni stolovi na distanci, hrane neće biti zbog epidemioloških preporuka, moći će se posluživati samo piće. Na ulazu u zatvorene prostore novinarima i posjetiteljima dijelit će se maske i dezinficirat će ruke. Ograničen je i broj ljudi. U središnjici će biti samo predsjednici stranaka koalicije, koordinatori izbornih jedinica i nositelji lista. Simpatizeri i ostali članovi stranaka neće biti pozvani.

U HDZ-u još nisu odlučili na kojoj će lokaciji dočekati rezultate. Razmišlja se o vanjskoj lokaciji, ako to dopuste vremenski uvjeti, ali još nije odlučeno gdje će to biti. Sigurno je da će broj ljudi biti ograničen te da će sve biti organizirano uz pridržavanje epidemioloških mjera poručili su iz HDZ-a.

Domovinski pokret (DP) dočekat će izborne rezultate u zagrebačkom hotelu International, donosi Jutarnji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...