Kino Zona vam za večeras sprema ”Pljačku stoljeća”!; Priča o pljački koja je ispisala povijest

Veliki ste ljubitelji uzbudljivih krimića s dodirom britkog humora? Uživate u pljačkaškim mozgalicama koje će vas do samog svršetka držati na rubu vaših sjedalica? Čekanju je stigao kraj. U suradnji s ‘Festivalom Mediteranskog Filma Split’ u Kino Zoni se ovog četvrtka prikazuje argentinski film koji je pomeo kino blagajne u matičnoj Argentini, a isto tako i rekordno rasprodao sve ulaznice na spomenutom festivalu u Splitu. O čemu se točno radi, saznajte iz kratkog opisa radnje.

Radnja filma ”Pljačka stoljeća” temelji se na istinitim događajima koji su se odvili prije više od desetljeća, kad je grupa lopova izvršila nešto što se smatra jednom od najpoznatijih pljački banaka u povijesti Argentine. Kad policija izvrši raciju u banku u kojoj se tijekom pljačke odvijala talačka kriza, na svoje iznenađenje zatiču tek plastično oružje, prestrašene taoce i prazne trezore, ali niti traga o lopovima ili novcu.

Mjesecima kasnije, supruga jednog od lopova osvećuje se nevjernom suprugu prijavivši svih šest članova bande koji su sudjelovali u pljački. Vlasti ih uhvate jednog po jednog, ali novac nikada nije otkriven. Je li iskrivljena ispovijest osvetoljubive supruge pukotina u inače savršenom planu ili je to tek još jedan zamršeni element pljačke stoljeća?

Režiju filma potpisuje talentirani Ariel Winograd dok glavne uloge tumače veterani argentinskog glumišta Guillermo Francella i Diego Peretti.

Projekcija filma će se održati večeras u 21h, a ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakog radnog dana od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka projekcije

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...