Kino Zona; Večeras ne propustite njemačku dramu “Razbijačica sustava” koja je kritiku ostavila bez daha

Večeras nam u Kino Zonu stiže izvanredna njemačka drama ‘’Razbijačica sustava’’. Riječ je naime o filmu koji je već po svojem premijernom prikazivanju na prošlogodišnjem Berlinaleu publiku i kritiku ostavio bez daha, a na kraju i bez suza, no nikako ravnodušnima.

Udomiteljska obitelj, rezidencijalna grupa, specijalna škola: bez obzira na to kamo Benni ide, ona odmah odlazi. Divlja devetogodišnjakinja je ono što se u uredu za dobrobit mladih naziva “sistemskom razbijačicom”;. Benni želi samo jedno: ljubav, sigurnost i ponovno življenje s majkom, ali Bianca se boji svoje nepredvidljive kćeri. Kad se čini da nema mjesta za Benni i nema rješenja na vidiku, trener za borbu protiv nasilja Micha pokušava je osloboditi spirale bijesa i agresije.

Fantastična gluma, posebice ona od strane fascinantne Helene Zengel kao Benni i priča koja je napose univerzalna, šokantna i iznimno dirljiva, razlozi su zbog kojih se ovaj film ne propušta. ‘’Razbijačica sustava’’ se od svojeg premijernog prikazivanja okrunila brojnim priznanjima od kojih svakako valja izdvojiti ‘Srebrnog medvjeda’ za najbolju redateljicu na gore spomenutom Berlinaleu, nagradu za najboljeg skladatelja na Europskim filmskim nagradama i nagradu za najbolji filma na Vukovar film festivalu.

Projekcija filma započinje u 21sat, a ulaznice po cijeni od 20 kn možete kupiti na samoj lokaciji (Poljana Branka Stojakovića) već od 20 sati. Vidimo se!

FOTO: Mario Županović

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...