Klapa Munita ima novu pjesmu “Kako je loše kuhala”, spot je genijalan

Zadarska klapa Munita objavila je novu pjesmu pod nazivom “Kako je loše kuhala”.

Ovog puta Munita donosi nešto posve novo u odnosu na njihov uobičajeni zvuk – ritmičnu, energičnu pjesmu šaljivog tona i bogatog aranžmana.

Autor je član klape Vjekoslav Šuljić, koji potpisuje glazbu i tekst, a aranžman je opet plod suradnje sa vrhunskim aranžerom Ivanom Popeskićem. Ivan Pešut je nadahnuto obogatio aranžman gitarskim dionicama.

Glazbeni spot je djelo zadarskih snaga – Munita je ponovila suradnju sa redateljskim dvojcem Davor Strenja i Damir Matešić, a u spotu se, osim članova klape, pojavljuju poznati Zadrani – glumica zadarskog HNK Žana Bumber, frontman grupe Sexymotherfuckers Ivo Petrić i Enio Meštrović, poznati zadarski performer.

Spot je sniman na dvije lokacije: na Bokanjcu – u dvoru i kući Meštrovića, najstarijeg živućeg prezimena na Bokanjcu, dok je sama kuća u vlasništvu 102-godišnjeg Krševana Meštrovića, ali i na kultnom zadarskom sportskom igralištu„Mornarica“, čija je budućnost nažalost ovih dana došla u pitanje nakon najava gradnje na tom omiljenom okupljalištu zadarske mladosti.

Munita će pjesmu izvesti u natjecateljskoj večeri festivala “Melodije hrvatskog juga 2020.“ u Opuzenu.

Munita je peteročlana zadarska klapa čiji sastav čine Hrvoje Rančić (prvi tenor), Marko Žorž (drugi tenor), Vjekoslav Šuljić (bariton), Marko Vidučić (prvi bas) i Matej Sikirić
(drugi bas). Svoje glazbeno djelovanje temelje na čuvanju tradicijskog izvornog  klapskog pjevanja sa posebnim naglaskom na napjeve i glazbenu baštinu zadarskog kraja, ali i na autorske pjesme u instrumentalnim aranžmanima, čiji je autor Vjekoslav Šuljić. Vrlo su uspješno surađivali sa nizom istaknutih estradnih imena – sa Mladenom Grdovićem su 2016. osvojili Grand Prix Splitskog festivala i snimili niz uspješnih pjesama, Tedi Spalato gostovao im je na skladbi “Vratite mi moja lita”, a ostvarili su i vrlo plodnu koncertnu suradnju sa legendom zadarske glazbene scene – Đanijem Maršanom.

Iako je ova glazbena sezona vrlo teška i izazovna za sve glazbenike zbog korona virusa, Munita je stvarala čak i za vrijeme lockdowna, pa su tako snimili obrade pjesama Eaglesa i Tomislava Ivčića, a sada predstavljaju i autorsku pjesmu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...