Kornati; Vozač glisera koji je usmrtio dijete nije imao dozvolu

Policija je objavila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom osumnjičenim za teško kazneno djelo protiv sigurnosti počinjeno na štetu djeteta nizozemskog državljanina.

– Utvrđeno je da je osumnjičeni 18. srpnja 13.15. sati na području Nacionalnog parka Kornati u Žutskom kanalu, upravljao brodicom-gliserom s izvan brodskim motorom, za upravljanje kojeg nije imao potrebite dozvole, kojom prilikom je prevozio troje putnika nizozemskih državljana. Smrtno stradalo dijete vukao je na tubu (okrugli gumeni dušek), koji je bio privezan konopom za stražnji-krmeni dio glisera – javili su iz policije.

– Tom prilikom osumnjičeni je u jednom trenutku, dok je vukao tubu na kojem se nalazilo dijete, napravio manevar u lijevu stranu, a potom se naglo vratio u desnu stranu. Pritom je došlo do udara tuba na kojem se nalazilo dijete, koje je tijelom udarilo u gliser. Prilikom udara u gliser dijete je zadobilo teške i po život opasne ozljede, od kojih je u 16.55 sati preminulo u Općoj bolnici Šibenik – priopćeno je iz Policijske uprave Šibensko-kninske, pišu 24sata.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Podsjetimo, teškoj nesreći u kojoj je na kolutu kojeg je vukao gliser poginuo maloljetni Nizozemac (14) u subotu kod otoka Žut svjedočili su dječakov otac i brat. Oni su se nalazili na gliseru kojim je upravljao M.B. (20) iz Zagreba. Sve se odigralo oko 13 sati kod uvale Svršata vela u šibenskom akvatoriju.

Val ga je odbacio i u polukružnom kretanju po površini mora kolut svom silinom udara u gliser. Ozljede dječaka su, doznajemo, bile višestruke i smrtonosne. Slomljen mu je vrat i imao je lom kostiju lubanje s ozljedama mozga. Gliser sa snažnim motorom je zbog istrage i očevida smješten u lučicu na šibenskom području. Skiper je uhićen iste večeri. Poginuli maloljetnik je s obitelji ljetovao u Preku na otoku Ugljanu, gdje su i unajmili gliser, pišu 24sata.

Skiperu se može suditi za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti sa smrtnom posljedicom. Dokaže li mu se krivnja u sudskom postupku, mogao bi biti osuđen na kaznu zatvora između jedne i osam godina, koliko kazneni zakon predviđa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...