Moraju li i svećenici raditi popis ako je na misi više od 100 ljudi?

Na konferenciji Nacionalnog stožera novinari su pitali mora li svećenik poslati popis ako na misi bude više od 100 ljudi?

– Uvijek kada donosimo horizontalne mjere koje se odnose na više aktivnosti, obuhvatimo nešto što je tehnički nemoguće izvesti. Tako nam se dogodilo i s ovim. Za crkve i mise je to nemoguće, jer ne možete znati tko će doći. Postoji vertikalna preporuka za vjerska okupljanja koja ograničava broj ljudi u crkve temeljem kvadrature i sjedećih mjesta. Neće postojati preporuka da svećenici prijavljuju ljude koji su došli na misu, ali nadopunit ćemo vertikalnu preporuku, kazao je Krunoslav Capak.

Hoće li doći do najavljenog prosvjeda glazbene industrije, koja upozorava na to da zaposlenima prijete otkazi?

– Radi se na nacrtu preporuka kako organizirati za glazbenu industriju i druge kulturne događaje, koncerte, na način da se dodatno u suradnji HZJZ propišu epidemiološke mjere. To bi bilo poželjno i u ovo doba godine organizirati na otvorenom. Tijekom današnjeg dana trebali bismo od Ministarstva kulture dobiti mišljenje, pa ćemo početkom tjedna izaći s preporukama, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...